Velilerin öğrencilerin okuldaki durumları hakkında bilgi alabileceği e okul bu açıdan büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Velilerin okula dahi gitmesine gerek kalmadan istediği zaman online olarak bilgilere erişebilmesi bu konuda her zaman öğrencilerin takip edilmesini sağlamaktadır. E okul aracılığıyla devamsızlık bilgisi, not bilgisi, haftalık ders programı gibi çeşitli konularda bilgi alınması mümkündür. Velilerin e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmesi için üyelik bilgilerini bilmesi yeterlidir. Üyelik ise tüm öğrenciler için aynı şekilde hazırlanmış ve öğrencilerin TC kimlik numarasıyla okul numarasından oluşturulmuştur. Sorgulama blog sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi giriş ekranı şöyledir:

RESMİ E-OKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


E okul üzerinden öğrenilen en önemli bilgiler sınav notlarıdır. Öğrencilerin girdikleri sınavlarda aldıkları puanlar, sınav sonuçları bölümünden yayınlanmaktadır. Böylece öğrencinin dönem içerisinde almakla yükümlü olduğu dersler ve bu derslerdeki başarı oranı takip edilerek dönem içerisinde öğrencinin güncel durum değerlendirmesi çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Velilerin e okul kullanması öğrencilerin de derslerinde ciddi bir başarı artmasının sağlamıştır.

Sistemin ücretsiz olmasının yanında mobil uygulamalarını da bulunması istenilen zaman içerisinde giriş yapılarak öğrencilerin son durumunun öğrenilmesinin sağlamaktadır. E okul aracılığıyla sağlanan hizmetlerde herhangi bir ücret alınmaması ve kolay bir kullanım sağlanması milli eğitim bakanlığı okul ve Veli işbirliğinin iyi bir örneğini göstermektedir. Veliler kadar öğrencilerle istedikleri zaman e okul sistemine giriş yaparak güncel not durumunu öğrenebilmektedir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi öğrencilerin devamsızlık gibi bilgilerin de yer aldığı e okul sayesinde devamsızlık durumunu kontrol edilmesi ya da sınav tarihlerinin öğrenilmesi de mümkündür.