E okulun kullanıma girmesi ile birlikte kişilerin online olarak işlem yapabilmesi mümkün kılınırken, öğrenci ve velilerin sistem üzerinden bilgi alması için yöneticilerin giriş yapması zorunlu hale getirilmiştir. Bu noktada e okul yönetim bilgi sistemi üzerinden giriş yapılarak işlem yapılması yeterli olmaktadır. İdare tarafından yöneticilerin giriş yapabileceği tüm üyelik bilgileri paylaşılır. Böylece öğretmenler ya da yöneticiler e okul yönetim bilgi sistemini kullanabilmektedir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul veli yazısında belirtildiği gibi kişilerin giriş ekranında yönetici bölümünü kullanması gereken ekran şöyledir:


E Okul Nakil İşlemleri


Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi öğrenciler giriş yaparak eğitim durumu ile ilgili bilgi alabilirken, yönetim paneli üzerinden e okul nakil işlemleri de yapılabilmektir. E okul nakil işlemleri ile birlikte bir öğrencinin öğrenim gördüğü bir okuldan diğer bir okula kaydı alınmaktadır. Bu tür işlemlerde mevcut okuldaki kontenjanlara da bakılmakta ve uygun bir seçim yapılmaktadır.

E Okul Kayıt İşlemleri


E okul üzerinden yapılan diğer bir işlem ise kayıttır. Öğrencilerin kayıt işlemleri de yine idareciler tarafından yapılarak, öğrencinin eğitim durumu sorunsuz hale getirilir. E okul yönetim bilgi sistemine giriş yapıldığında çok gelişmiş bir menü alanı açılmaktadır. Bu menü üzerinden yapılan seçimler ile birlikte kişilerin tüm ihtiyaçları giderilirken, sistem sürekli denetim altında tutulmaktadır. Bu bakımdan öğrenciler ile ilgili yapılması gereken işlemler en kısa süre içerisinde yapılırken, sistem bu sayede sürekli güncel kalmaktadır. Sizler de belirtildiği gibi giriş yaparak tüm bilgileri öğrenebilir ya da yönetici bölümüne girerek yönetim panelini kullanabilirsiniz.