E okul üzerinden bilgi almak isteyen veli ve öğrenciler için öğretmenler sürekli sisteme veri girişi yapmaktadır. Veri girişinin yapılması için özel bir yönetici ekranı oluşturulurken, ilgili bölüme giriş yapılabilmesi için e okul yönetim bilgi sistemi de ayrılmıştır. E okul yönetim bilgi sistemi girişi üzerinden yapılacak işlemler sonrasında yönetici ekranına erişim sağlayan veliler, böylece kolayca bilgi girişi yapabilmektedir. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

RESMİ EOKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

e-okulE okul yönetim bilgi sistemi girişi sadece öğretmenler tarafından kullanılabilir ve üyelik alma gibi bir durum söz konusu değildir. Öğretmenlerin giriş yapabileceği bilgiler yöneticiler tarafından oluşturularak verildiğinden dolayı sadece yetkilendirilmiş kişiler mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi e okul öğretmen girişi bölümünü kullanabilmektedir. Giriş bölümünde öğretmenlerin kullanıcı adı ve şifresini kullanması yeterlidir böylece istenildiği zaman sisteme e okul resmi ana sayfası üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Giriş yapıldıktan sonra ise ekranda yer alan gelişmiş menüden seçim yapılarak gerekli işlemler sağlanabilir. Gelişmiş menüde tüm öğrencilerin özel profillerine giriş yapılarak ek bilgiler girilebilmektedir. Bu açıdan öğrencilerin notları, okulda okuduğu kitaplar, okula hangi günlerde gelip gittiği gibi detaylar tek tek girilebilmektedir.

Öğretmenler tarafından girilen bilgiler veliler tarafından kontrol edilerek öğrenci takibi yapılmaktadır. Bu açıdan da bilgilerin güncel bir şekilde ve aynı zamanda düzenli olarak girilmesi gerekmektedir öğretmenler kadar yöneticiler tarafından da özellikle devamsızlık gibi konularda bilgi girişinin yapılması gerektiğinden dolayı e okulun kullanıma açılması ile birlikte okuldaki görevli kişilere ayrı bir sorumluluk yüklenmiştir. Sistemin güncel kalabilmesi adına denetimler de yapılmaktadır.