Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan e okul eğitim alanında pek çok kolaylığa ulaşmasını sağlamıştır. Öğrenci ve veliler, eğitim ile ilgili bilgi almak adına e okul sistemini kullanabileceği gibi bu sistemin aktif olarak kullanımının devam edebilmesi adına e okul yönetim bilgi sistemi üzerinden işlemler yapılmaktadır. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul yönetim bilgi sistemi giriş yazısında belirtildiği gibi sorgulama ekranı ise şöyledir:

E-OKUL RESMİ GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

e-okul girişi

E okul yönetim bilgi sistemi üzerinden kişilerin işlem yapılabilmesi için öncelikli olarak yetkilendirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda ise okul idarecileri ile öğretmenlere sorumluluk yüklenmiş durumdadır. Kişiler kendilerine tahsis edilen üyelik bilgileri ile e okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilir.

Giriş işlemlerinin ardından sorumlu oldukları işlemleri gerçekleştirebilir. Bu konuda gerçekleştirilen işlemlerde herhangi bir ücret alınmazken internet üzerinden sunulan hizmet ekranları sayesinde çok kolay bir şekilde işlem yapılması mümkündür. Bu bakımdan eğer siz de yönetim bilgi sistemi için yetkisi bulunan bir üyeliğe sahipseniz belirtilen işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E okul yönetim bilgi sistemi üzerinden yapılan işlemler sisteme direk işlendiğinden dolayı öğrenciler girilen sınav sonuçları gibi pek çok detaya erişim sağlayabilmektedir.

E okul yönetim bilgi sistemi sadece yetkili kişiler tarafından e okul sistemine bilgi girişinin yapılması için oluşturulmuştur. Öğrenci ya da velilerin öğrenciler hakkında bilgi alabilmesi ve eğitim durumunu takip edilebilmesi adına e okul yönetim bilgi sistemini kullanabilmesi mümkün değildir. Bu tür durumlarda e okul öğrenci girişi bölümünden sisteme giriş yapması gerekmektedir. Böylece herhangi bir sorun yaşamadan sisteme giriş yapılarak bilgi alınması mümkün olacaktır.


Mebbis.org sitesinde yer alan e okul mobil yazısında da belirtildiği üzere E okul için geliştirilmiş mobil uygulamalar da aynı zamanda kullanılabilir durumdadır. Bu bakımdan bilgisayar kullanımının mümkün olmadığı durumlarda e okul mobil uygulamaları aracılığıyla bilgi sağlanması da mümkündür. Android ve iOS işletim sistemlerine yönelik olarak hazırlanan uygulamalar sayesinde kişiler bilgisayar yerine mobil cihazlar üzerinde işlem yapma yetkisine sahip olabilmektedir.