Öğrencilerin okullardaki tüm bilgilerinin aktarıldığı e okul oldukça kapsamlıdır. Öğrencilerin davranış notlarından okuduğu kitaplara kadar tüm detayların bulunabildiği e okul için bilgi girişi e okul yönetim bilgi sistemi üzerinden yapılır. Bu bakımdan sorgulama sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi öğrenci ve veliler bilgi almak için öğrenci girişini bölümünü kullanırken, yöneticiler e okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünü kullanmaktadır. İlgili bölüm şöyledir:



E okul yönetim bilgi sistemine giriş yapıldığında öğretmenlerin, ilgili dönem içerisindeki tüm öğrencileri sistemde kayıtlı bir şekilde görülür. Hangi konuda bilgi girişi yapılmak isteniyorsa menü üzerinden seçilmeli ve sonrasında açılan ekrana bilgiler girilmelidir. Bu sayede tüm öğrencilerin bilgileri aktırılmaktadır. E okul yönetim bilgi sistemi özellikle karne dönemleri öncesinde yoğun olmaktadır. Tüm öğretmenler tarafından yapılmaya başlanan bilgi girişleri nedeniyle zaman zaman erişim aksaklıkları da yaşanabilir. Bilgi girişi sonrasında sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısında olduğu gibi veliler sisteme giriş yaparak öğrencilerin durumları hakkında bilgi alabilir. Öğrencilerin hangi derslerde başarılı olduğu, hangi derslerde başarısız olduğu gibi tüm detaylar görülür. Bu sayede okula gitmeye dahi gerek kalmadan tüm veliler öğrencilerin takip işlemlerini online olarak yapabilir.

E okul yönetim bilgi sistemi işlemlerini yapmak isteyenlerin mobil uygulamaları tercih etmesi de mümkündür. Mobil uygulamanın cihazlara kurulmasının ardından ihtiyaç halinde aynı şekilde giriş sağlanabilir. Yönetim girişi için üyelik alınması mümkün değildir. Kurumlar tarafından üyelik bilgileri öğretmenlere verilir. Bu bakımdan üyeliği olmayan ve ilk defa sisteme giriş yapan öğretmenlerin konuyla ilgili idareye müracaat etmesi gerekir.