E okul eğitim hayatında büyük bir eksiği kapatarak, eğitimin online olarak takip edilmesini sağlarken, sadece veli ve öğrenciler için değil, yöneticiler için de yönetim panelleri oluşturularak sistem işlerlik kazanması sağlanmıştır. Okul yönetim bilgi sistemi bölümünden yöneticiler sisteme erişim sağlayarak öğrenciler ile ilgili işlemleri yapmaktadır. Bu konuda sitede yer alan yönetici girişi bölümü kullanılmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi öğrenciler için giriş e okul remsi sitesinden olurken yönetici girişi de aynı sayfadan yapılmaktadır. Giriş bölümü ise resimdeki gibidir:



Resimde de görüldüğü üzere yöneticiler ya da öğretmenler üyelik bilgilerini ekrandaki forma girerek sisteme giriş yapabilir. Giriş sonrasında ise özel bir yönetim paneli açılır. Panel üzerinden öğrenciler için hangi işlemler yapılması gerekiyorsa, seçimler yapılarak işlemler tamamlanabilir. X sitesindeki e okul veli giriş yazısında olduğu gibi velilerin de öğrencileri takip etmek için sisteme giriş yapması mümkün olduğundan dolayı, yönetici bölümünden öğrencilerin nakil ve kayıt işlemlerinin yanı sıra not girişleri de yoğun olarak yapılmaktadır.

Sisteme giriş yapan veliler öğrencilerin başarı durumlarını takip edebilmektedir. Nakil ya da kayıt işlemlerinde de yine öğretmen ve yöneticiler tarafından işlemler yapılırken, e okul öğrenci girişi yapılarak işlemlerin geçerli olup olmadığı ya da yapılıp yapılmadığı kontrol edilebilir. Bu bakımdan okullara gitmeye gerek kalmadan kişiler online olarak tüm işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedir. Bu veli, öğrenci ve okul idaresi için eğitim işlemlerinin çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.