Öğrencilerin okuldaki tüm durumların aktarıldığı e okul için bilgi girişinin yapılması adına özel yönetim panelleri oluşturulmuş durumdadır. Sadece yetkili idareci ve öğretmenler tarafından yapılan bilgi girişi sayesinde sistem güncel kalırken, sorgulama yapan veli ve öğrenciler de güncel bilgileri öğrenme şansına sahip olmaktadır. E okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapılan girişlerde öğrencilerin düzenli olarak bilgileri tek tek sisteme eklenmektedir. Bu bakımdan sorgulama.biz sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişiler giriş yaparak istediği zaman öğrencilerin okul durumunu kontrol edebilmektedir. Yönetim sistemine giriş resimdeki gibidir:



Resimde görüldüğü gibi kişilerin yönetim bilgi sistemi bölümünde yer alan giriş formunu doldurması ile birlikte yönetim paneline giriş yapması mümkün olmaktadır. Fakat sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi öğrenci ve ya velilerin bu bölümü kullanması mümkün değildir. Öğrenci girişi sitenin üst tarafında yer alan giriş bölümünden yapılmaktadır ve bu bakımdan kişilerin dikkatli olması ve doğru giriş panelini kullanması gerekmektedir. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde istediği zaman bilgi alabilen kişiler aynı zamanda mobil olarak da işlemlerine devam edebilmektedir.

Yönetim bilgi sistemi üzerinden öğrencilerin sistem ile ilgili tüm işlemleri yapılabilmektedir. Bu bakımdan kimlik bilgilerinin görüntülemesinden yeni resim yüklenmesine kadar tüm işlemler sadece yetkili kişiler tarafından e okul yönetim bilgi sistemi ile yapılabilmektedir. Öğrencilerin bu bakımdan yaşadığı sorunlarda yine tekili kişiler tarafından işleri çözümlenmelidir. Böylece eğitim konusunda öğrencilerim işleri çözümlenebildiği gibi e okul sisteminden de gerek öğrenciler gerekse de veliler sorunsuz bir şekilde yararlanabilir.