Fenerbahçe, Eskişehir deplasmanında üç gollü galibiyet ile lider olarak döndü. Beşiktaş'ın maçının ertelenmesinden sonra Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 3-0 yenmeyi başardı. Eskişehirspor Fenerbahçe geniş maç özeti, maçın golleri ve önemli anları izleyebileceğiniz bağlantı haberimizde.

Eskişehirspor Fenerbahçe Geniş Maç Özeti İzle

Süper Lig 18. hafta kapanış maçında Eskişehirspor Fenerbahçe ile karşılaştı. 5 sezondur Eskişehir'i deplasmanda yenemeyen Fenerbahçe, 3-0'lık galibiyetle Beşiktaş'ın maçın ertelendiği hafta boş dönmeyerek liderlik koltuğuna oturdu. Eskişehirspor Fenerbahçe maçında golleri Fernandao (2) ve Robin Van Persie'den geldi. Fenerbahçe bu galibiyetle 43 puana çıkarken Eskişehirspor 10 puanla son sırada kaldı. Eskişehirspor Fenerbahçe maç özeti, maçın önemli anlarının anlatımı haberimizde.

ESKİŞEHİRSPOR FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI


7. dakikada sağ kanattan içeri kat eden Lazar Markovic'in şutunda kaleci Ruud Boffin topu çelmeyi başardı. Dönen topa hareketlenen Luis Nani'nin topun gelişine yaptığı vuruşta ise meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

17. dakikada Eskişehirspor maçtaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Bu dakikada Engin Bekdemir, sol kanattan içeri kat ederek rakiplerini bir bir çalımlayarak geçti, ardından kaleye şutunu çekti ancak meşin yuvarlak az bir farkla üstten dışarı çıktı.

28. dakikada Fernandao'nun, ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan çektiği şutunda top Sezgin Coşkun'a çarptı, bu pozisyon sonrası Fenerbahçeli futbolcular hakem Alper Ulusoy'a penaltı itirazında bulunsa da hakemin kararı devam oldu.

41. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Anıl Karaer'in, sol kanattan ceza alanına yaptığı ortasına hareketlenmek isteyen Nzuzi Toko, istediği vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak kalenin sağından dışarı çıktı.

42. dakikada hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Engin Bekdemir sol kanattan hızla ilerleyerek ceza alanına girdi ve sol çaprazdan şutunu çekti, ancak Volkan Demirel topu kornere çelerek gole izin vermedi.

45. dakikada Emre Güngör'ün, Luis Nani'ye ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi. Eskişehirsporlu oyuncular karara uzun süre itiraz etti ve bu itirazlar sonunda Kamil Ahmet Çörekçi ile Emre Güngör sarı kart gördü.

45+2. dakikada Fenerbahçe Fernandao'nun penaltı golüyle öne geçti. Kazanılan penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Fernandao, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0 - 1.

Karşılaşmanın ilk yarısını da Fenerbahçe 1 - 0 önde tamamladı.

64. dakikada ev sahibi Eskişehirspor 10 kişi kaldı. Alpaslan Öztürk'ün, rakibi Mehmet Topal'a kayarak yaptığı müdahale sonrasında hakem Alper Ulusoy, Alpaslan'a ikinci sarı karttan kırmızı kartını çıkardı ve oyun alanının dışına gönderdi. Eskişehirspor Alpaslan Öztürk ilk sarı kartını ilk yarının bitiş düdüğünün ardından topu havaya diktiği için hakem Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılmıştı.

70. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Lazar Markovic, sol kanattan hızla içeri kat ederek pasında topu müsait durumdaki arkadaşı Luis Nani'ye bıraktı, bu oyuncunun sağ çaprazdan çektiği şutta ise meşin yuvarlak kalenin sağından dışarı çıktı.

74. dakikada Fenerbahçe, Fernandao'nun golü ile farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Luis Nani'nin, ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan çektiği şutunda Ruud Boffin'den seken topa hareketlenen Fernandao, meşin yuvarlağı plase bir vuruşla ağlara göndererek kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 0 - 2.

85. dakikada Fenerbahçe Robin van Persie'nin golüyle farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada Luis Nani'nin sol çapraza pasında Volkan Şen topu sürükledi, ceza sahası içinde son çizgiye inip içeri çıkardı, Robin van Persie ise önünde bulduğu topu plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 0 - 3.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Eskişehirspor deplasmanından 3 puanı 3 golle alarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

ESKİŞEHİRSPOR 0-3 FENERBAHÇE


Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Alper Ulusoy, Kemal Yılmaz, Volkan Narinç

Eskişehirspor: Ruud Boffin, Anıl Karaer, Emre Güngör, Sezgin Coşkun, Nzuzi Toko, Kamil Ahmet Çörekçi, Alpaslan Öztürk, Goran Causic (Dk. 79 Kıvanç Karakaş), Kaan Kanak (Dk. 73 Tornike Okriashvili), Engin Bekdemir, Sebastian Pinto (Dk. 60 Axel Meye)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 84 Şener Özbayraklı), Simon Kjaer, Michal Kadlec, Caner Erkin, Josef De Souza, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 70 Robin van Persie), Luis Nani, Fernandao, Lazar Markovic (Dk. 78 Volkan Şen)

Goller: Dk. 45 Fernandao (penaltı), Dk. 74 Fernandao, Dk. 85 Robin van Persie (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 64 Alpaslan Öztürk (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 Kamil Ahmet Çörekçi, Dk. 45 Emre Güngör, Alpaslan Öztürk (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 72 Goran Causic (Eskişehirspor), Dk. 64 Mehmet Topal, Dk. 86 Volkan Şen (Fenerbahçe)