Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçlarının ve çekiliş kurasının ardından Süper Toto Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe cuma günü saat 20.00'de karşılaşacak. Maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Fenerbahçe'de tüm hazırlıklar tamamken Antalyaspor'da Teknik Direktör Jose Morais'in beyin kanaması geçirmesi moralleri bozdu.

Her iki takımın da Muhtemel 11'leri:

ANTALYASPOR: Fornezzi, Inkoom, Celustka, Sakıb, Motta, Makoun, Zeki, Mbilla, Danilo, Gökhan, Eto’o

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Alves, Kadlec, Caner, Markovic, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Diego, Van Persie (Fernandao)

STAT: Antalya

HAKEM:Ali Palabıyık

YAYIN: Lig TV

SAAT: 20.00

FENERBAHÇE


Fenerbahçe, ligde Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Fenerbahçe, Süper Lig 2015 – 2016 Hasan Doğan Sezonu’nun 20. haftasında 5 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Samandıra’daki Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktör Vitor Pereira yönetiminde yapılan antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından 2 gruba ayrılan oyuncular 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Taktik çalışmayla devam eden antrenman çift kale maçla tamamlandı.

Sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Hasan Ali Kaldırım takımla birlikte çalışırken, Abdoulaye Ba ise tedavi ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdürdü. Ertuğrul Taşkıran antrenmanın ilk bölümünde takımla birlikte çalışırken, ikinci bölümde özel program dahilinde çalıştı. Gökhan Gönül ise özel program dahilinde antrenmanı tamamladı.

ANTALYASPOR


Beyin kanaması şüphesiyle hastaneye kaldırılan Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Portekizli çalıştırıcı yerine takımı 2-3 hafta bir süre zarfında yardımcısı Erol Malkoç görev yapacak.

Antalyaspor’un dün antrenman sonrasında beyin kanması geçiren teknik direktörü Jose Morais’in hayati tehlikesinin bulunmadığı, 3 hafta sonra takımın başında sahaya çıkacağı belirtildi. Morais’in yokluğunda Antalyaspor’un yarın Fenerbahçe ile oynayacağı maçta takımın başında yardımcısı Erol Malkoç sahaya çıkacak.

Spor Toto Süper Lig’in 20’nci haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe yarın saat 20.00’da Antalya Arena’da karşılaşacak. Antalyaspor yönetimi tarafından statta kale arkası 100, maraton 150, numaralı 200, VIP 750 liradan satışa çıkarıldı. Maçta 33 bin kişilik stadın doldurup, seyirci rekoru kırmayı hedefleyen Antalyaspor yönetimi kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Fenerbahçe maçına bilet alan taraftarlar arasından seçilecek 5 kişi, 20 Şubat’taki Çaykur Rizespor maçını VIP tribününden izleme şansı yakalayacak. Fenerbahçe karşılaşmasında statta 1000 güvenlik personeli görev yapacak.
Ayrıca Antalyaspor’un Medipol Başakşehir maçında kale arkası bölümünden yapılan kötü tezahürat nedeniyle verilen cezadan dolayı 3 bin 200 kişi maça alınmayacak.

SON 4 MAÇTA YENİLDİ


Ligde son 4 hafta galibiyet elde edemeyen Antalyaspor, deplasmanda 6 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe karşılaşmasına puan kazanma hedefiyle çıkacak. Son 5 maçını üst üste kazanan Fenerbahçe, toplamda 13 maçtır kaybetmiyor. Antalyaspor ile Fenerbahçe lig tarihinde 40’ıncı maçını oynayacak. İki takım arasındaki 39 maçta Fenerbahçe 29 kez galip gelirken, Antalyaspor 3 maçtan galip ayrıldı. İki takım arasındaki 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

FENERBAHÇE FAVORİ AMA ANTALYASPOR’UN KADROSU DA GÜÇLÜ


Antalyaspor Asbaşkanı Hasan Ali Ceylan, transfer döneminde takımdan çok sayıda futbolcunun ayrıldığını ve yeni futbolcuların dahil olduğunu dile getirdi. Yeni transferlerin maç performansında takıma katkı sağlamaya başladığına değinen Ceylan, futbolcuların kırmızı beyazlı takımın ligde olması gereken yerde bulunmadığının bilinciyle Fenerbahçe maçına hazırlandığını vurguladı. Antalyaspor camiası ve Antalya şehrinin kırmızı beyazlı takımı daha iyi yerlerde görmeyi hak ettiğini belirten Ceylan, “Maçın favorisi Fenerbahçe ama Antalyaspor’un da güçlü kadrosu var. Fenerbahçe maçından puan ya da puanlarla ayrılmayı istiyoruz” dedi.

Antalyaspor taraftarına çağrı yapan Ceylan, “Antalyaspor taraftarını ve futbolseverleri Antalyaspor’a destek olmak için tribünlere bekliyoruz. Antalyaspor’a ne kadar çok taraftar desteği olursa hem takımımızın morali motivasyonu yükselecek, hem de güçlü bir taraftar desteği olan kulüp olarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz” diye konuştu.

MORAİS’İN HAYATİ TEHLİKESİ YOK


Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdüğü antrenmanın ardından baş ağrısı ve tansiyon yükselmesi şikayetiyle götürüldüğü hastanede beyin kanaması teşhisi konulan Antalyaspor’un teknik direktörü Jose Morais, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bugün anjiyografisi çekilen Morais’in beynindeki kanama odağının büyümediği belirlendi. Portekizli teknik adamın sağlık durumu hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Morais’e cerrahi müdahale planlanmadığını kaydetti. Morais’in beyninde var olan kanamanın vücut tarafından emilmesi en az bir hafta hastanede kalacağını belirten Prof. Dr. Arıcı, “Tedavisi hastanemizde devam edecek. Hayati tehlikesi yok. Beyin damarlarının anatomisi iyi durumda. 2 ya da 3 hafta sonra takımın başında yer almasını bekliyoruz” dedi.

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer ise yaptığı açıklamada, Morais’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Teknik adamın yaklaşık 10 gün gözetim altında tutulacağını belirten Gencer, “Önemli olan hocamızın iyileşmesi ve aramıza katılması. Şu an tek düşüncemiz bu” dedi.