Lokomotiv Moskova'yı ezici bir oyun oynayarak 2 - 0 yenen ve maç fazlası ile Beşiktaş'ın 1 puan üstünde olan Fenerbahçe, Süper Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe Bursaspor karşılaşması 20 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Maçı Mete Kalkavan yönetecek ve Lig TV canlı olarak yayınlayacak.

FENERBAHÇE


Bursaspor maçı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Abdoulaye Ba, Lazar Markovic ve Raul Meireles özel program dahilinde takımdan ayrı çalıştılar.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 22. haftasında 20 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de bu maçın hazırlıklarına başlandı. Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktör Vitor Pereira yönetiminde saat 11.00’de başlayan antrenman 1 saat 20 dakika sürdü.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında konuk ederek 2 – 0 mağlup ettiği Lokomotiv Moskova maçında görev alan futbolcular aktif dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptı. Sarı lacivertli diğer oyuncular ise ısınma ve çabukluk çalışmalarının ardından 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Dar alanda yapılan çift kale maçın ardından da antrenman bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Bu arada Alper Potuk ile Mehmet Topuz takımla birlikte çalışırken, sakatlıkları süren Abdoulaye Ba, Lazar Markovic ve Raul Meireles özel program dahilinde çalıştı.

Sarı-lacivertliler, Bursaspor maçının hazırlıklarını 19 Şubat Cuma günü Can Bartu Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Kafile ardından Bursa’ya gidecek ve orada kampa girecek.

BURSASPOR


Son 2 haftada 4 puan yitiren Bursaspor, uzun süredir yenemediği Fenerbahçe’yi mağlup ederek yenerek yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor. Medipol Başakşehir karşılaşması sonrasında PFDK’nın verdiği ve Tahkim Kurulu’nun onaylamasıyla karşılaşmayı Bursasporlu taraftarlar izleyemeyecek.

GEÇEN YILIN ASLARI FENERBAHÇE’DE


İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Bursaspor’u 2-1 yendi. Geçtiğimiz sezon Bursaspor’da oynayan Şener, Ozan Tufan, Volkan Şen ile Fernandao sarı lacivertli takımda yer alacak.

HAKEM METE KALKAVAN


Timsah Arena Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nda yarın saat 19.00’da başlayacak olan Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını FIFA kokartlı hakemlerden Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaparken dördüncü hakem Özkan Çeliker, ilave hakemler ise Koray Gençerler ile Suat Arslanboğa olacak.

ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE’DE


Bursaspor ile Fenerbahçe Süper Lig’de bugüne kadar 93 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Fenerbahçe 48, Bursaspor ise 13 kez kazanırken 32 maç berabere bitti. Yeşil beyazlı takım, 22 Şubat 2010 tarihinden bu yana Fenerbahçe’yle oynadığı maçlarda galip gelemedi. İki takım arasında Bursa’da oynanan 46 maçın 21’i berabere bitti. Bursaspor bu maçlarda 9, Fenerbahçe ise 16 kez kazandı.

STOCH FORMA GİYEMEYECEK


Bu sezon başında Fenerbahçe’den kiralık olarak kadroya dahil edilen Miroslav Stoch, yapılan anlaşma gereği yarinki maçta forma giyemeyecek. Bursaspor’dan sakat futbolcular Serdar Aziz ve Emre Taşdemir’in oynayıp oynamayacağına yarın karar verilecek. Fenerbahçe’de Hasan Ali Kaldırım sarı kart cezalısı, Abdoulaye Ba, Raul Meireles ile Lazar Markoviç sakatlıkları nedeniyle takımlarında yer alamayacak.