Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Gençlerbirliği'ni ağırladı. Fenerbahçe Gençlerbirliği maçına galibiyet parolasıyla çıktı ancak sadece kendinin galip gelmesi yetmeyecek Osmanlıspor'un da Beşiktaş'ı yenmesi gerekecekti, Beşiktaş'ın galip gelmesiyle Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali bitti ve ligin bitimine bir hafta kala Beşiktaş şampiyon oldu. Fenerbahçe Gençlerbirliği maç özeti izle...

FENERBAHÇE GENÇLERBİRLİĞİ MAÇ ÖZETİ İZLE

FENERBAHÇE GENÇLERBİRLİĞİ MAÇ AYRINTILARI


Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Bu sonucun ardından sarı-lacivertli ekip, puanını 73 yaparak şampiyon Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe ve Gençlerbirliği kozlarını paylaştı. Mücadele sarı-lacivertli ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller 38 ve 75’te Robin van Persie’nin ayağından geldi. Konuk ekibin sayısını 61’de Serdar kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 73 yaptı ve şampiyon Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Gençlerbirliği, 42 puanla 10. sırada kaldı. Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Pereira’nın öğrencileri, deplasmanda Sivasspor ile kozlarını paylaşacak. Gençlerbirliği ise, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Eskişehirspor’u konuk edecek.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR


17. dakikada Volkan Şen’in ceza sahası dışından sert şutu yan ağlarda kaldı.
23. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada Landel’in cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci güçlükle çeldi.
37. dakikada kullanılan köşe atışında Ahmet Yılmaz Çalık’ın kafa vuruşunu kaleci Fabiano kornere tokatladı.
38. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada sol kanatta Alper Potuk, rakiplerini çalımladıktan sonra çizgi indi. Bu futbolcunun ortasında Robin van Persie yatarak düzgün bir vuruşla kalecinin yanından filelere gönderde. 1-0.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR


61. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Djalma’nın vuruşunda savunmada Abdoulaye Ba’dan seken top Hakan Aslantaş’ın önünde kaldı. Bu futbolcu daha müsait durumdaki Serdar Gürler’i gördü. Serdar plase bir vuruşla kaleciyi mağlup etti: 1 – 1.
75. dakikada Fenerbahçe tekrar öne geçti. Bu dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın cezaalanı içine kullandığı ortada Robin van Persie kafayla topu filelere gönderdi: 2 – 1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Fenerbahçe: 2 – Gençlerbirliği: 1
Stat: Ülker Stadyumu
Hakemler: Alper Ulusoy, Kemal Yılmaz, Arkın Akgöl
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Josef De Souza (Dk. 71 Meireles), Mehmet Topal, Alper, Volkan Şen (Dk. 80 Ramazan Civelek), Fernandao (Dk. 46 Ozan Tufan), Robin Van Persie
Gençlerbirliği: Ferhat, Landel, Ante Kulusic, Palitsevich (Dk. 89 Turgut Doğan Şahin), Uğur Çiftçi (Dk. 46 Hakan Aslantaş), Serdar Gürler (Dk. 80 Aydın Karabulut), Selçuk Şahin, Ahmet Oğuz, İrfan Can Kahveci, Djalma Campos, Ahmet Yılmaz Çalık
Goller: Dk. 38 ve 75 Robin van Persie (Fenerbahçe) Dk. 61 Serdar Gürler (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Uğur Çiftçi, Dk. 77 Selçuk Şahin (Gençlerbirliği) Dk. 62 Kadlec, Dk. 67 Ozan Tufan, Dk. 83 Meireles (Fenerbahçe)