Fenerbahçe Anadolu Efes maç özeti ve ayrıntılar. Spor Toto Basketbol Ligi final serisi 6. maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes’i 91-70 yenerek Spor Toto Basketbol Ligi’nde şampiyon oldu. Sarı-lacivertli takım 7. lig şampiyonluğunu hanesine yazdırdı. Koç Zeljko Obradovic, Fenerbahçe’de ikinci şampiyonluğunu kazandı.
Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Lig play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes’i 91-70 yenerek, seride durumu 4-2’ye getirdi ve 2015-2016 sezonu şampiyonu oldu.
Ülker Sports Arena’da oynanan maçta Fenerbahçe, ilk periyodu 24-14, devreyi de 52-32 önde kapattı. Üçüncü periyodu da 78-43’lük üstünlükle tamamlayan Sarı-lacivertli takım, Anadolu Efes’i 91-70 mağlup etti. Seride durumu 4-2’ye getiren Fenerbahçe, 7. kez şampiyonluğa ulaştı. İtalya yıldız Gigi Datome, final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Oyuncuların maç sonu görüşleri şu şekilde:

Gigi Datome: Çok mutluyum. Avrupa’nın en iyi takımında oynuyorum. Harika bir koça, takıma ve takım arkadaşlarına sahibim. Bu şampiyonluk için herkese teşekkür ederim”

Ekpe Udoh: “Çok fazla dakika aldığım bir sezon oldu. Artık dinlenme zamanı. Bu atmosferi hiç unutmayacağım. Önce dinleneceğim. Ardından geleceğimi düşüneceğim.”

Melih Mahmutoğlu: “Çok mutluyuz. Bu takım bu kupayı çok hak etti. Müthiş bir sezon geçirdik . Sezonun emeğini seyircimiz önünde aldık. Başkanımız, yönetimimize ve taraftarımıza çok teşekkür ederiz”

Bogdan Bogdanovic: “Harika bir sezon geçirdik. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk oldu. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gelecek sezon ne olacağını bilmiyorum. Şu anda bunu düşünmüyorum.”

Fenerbahçe maç sonunda basketbol ekibine bir teşekkür mesajı yayınladı.

Fenerbahçe’nin resmi sitesinden aktarılan mesaj şu şekilde:

“Spor Toto Basketbol Ligi final serisinde Anadolu Efes’i mağlup ederek bu sezon Türkiye şampiyonu olan ve camiamıza bu gururu yaşatan Erkek Basketbol Takımımıza,”

“Takımımızın Başantrenörü Sayın Zeljko Obradovic ve antrenör ekibine,”

“Değerli sponsorlarımıza,”

“Ve takımımızı hiçbir koşulda yalnız bırakmayan eşsiz taraftarımıza teşekkür ederiz.”