Süper Lig'de sıkıntılı dönemlerden geçen Galatasaray kupada başarılı olarak Avrupa'ya gitme planları yapıyor. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan Galatasaray maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak rövanş için avantajlı skor elde etti. 4 gole sahne olan maçta iki takım da 10 kişi kaldı. Maçın geniş özetini ve gollerini izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

GALATASARAY ÇAYKUR RİZESPOR MAÇ ÖZETİ İZLE

ÇAYKUR RİZE GALATASARAY MAÇ AYRINTILARI


15. dakikada Yasin’in pasında Emre Çolak ceza sahası içerisinde Itandje’ın üstünden topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 23’ü gösterdiğinde ise kulüp kariyerinin 500. maçına çıkan Sneijder sakatlanarak yerini Olcan’a bıraktı.
Çaykur Rizespor 51. dakikada Makiadi’nin Yasin’e yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartını görmesiyle 10 kişi kaldı.Maçın 61. dakikasında ise Galatasaray rövanş için kritik öneme sahip olan golü buldu. Podolski’nin ara pasında defansın arkasına sarkan Yasin, yerden yaptığı vuruşla skoru 2-0 yaptı. Dakikalar 65’i gösterdiğinde ise Hakan Balta, son adam konumundayken Deniz Kadah’a yaptığı faul sonrasında kırmızı kart gördü. Tecrübeli futbolu hakeme uzun süre itiraz etti.
Rizespor’un aradığı gol 76. dakikada Ahmet İlhan ile geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte vuruşunu yapan Ahmet, farkı bire indirerek takımını umutlandırdı: 2-1.

Geride kalan dakikalarda Rizespor, Galatasaray kalesinde etkili olsa da aradığı beraberlik golünü bulamadı. Maça son noktayı ise Lukas Podolski koydu. Alman yıldız ceza sahasında topu iyi saklayarak sol ayağıyla çektiği şutla skoru 3-1 yaptı.
4 Mayıs Çarşamba günü saat 20:45’te Türk Telekom Arena’da karşılaşacak.