Galatasaray Fenerbahçe erteleme maçı son dakikasına kadar gerilimi yüksek bir atmosferde geçti. Galatasaray'ın Avrupa Kupası'na gitmek için, Fenerbahçe'nin de Beşiktaş ile arasındaki puan farkını üçe düşürüp şampiyonluk yarışından kopmamak için gol aradığı maç, seyircilere heyecanlı bir karşılaşma izletti. Galatasaray Fenerbahçe maç özetini, önemli anlarını haberimizdeki linkten izleyebilirsiniz. 0-0 berabere biten maç sonrası Fenerbahçe 61 puana ulaşırken, 66 puana sahip lider Beşiktaş ile arasında 5 puan puan fark oluştu.

Süper Lig'de 20 Mart'ta güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbisi Türk Telekom Arena'da bu akşam oynandı. Maç öncesi Fenerbahçe'de şok bir gelişme yaşandı ve Caner Erkin hem maçın kadrosundan çıkarıldı hem de süresiz kadro dışı bırakıldı. Galatasaray Fenerbahçe maçında sarı lacivertliler birçok gol pozisyonunda yararlanamadı ve taraftarlarına adeta saç baş yoldurdu.

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti izle

CANER ERKİN'İN KADRO DIŞI BIRAKILMASI


Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi son anda kadro dışı bırakılan Caner Erkin ile ilgili olarak kulüpten yazılı açıklama geldi. Fenerbahçe kulübü, Caner Erkin'in maç öncesi açıklanan ilk 11'de ismini görmeyince teknik direktör Vitor Pereira’ya karşı spor ahlakına aykırı ve seviyesizce bir davranış içinde bulunduğunu belirterek maç kadrosunda çıkarıldığını açıkladı. Fenerbahçe yönetimi, Caner Erkin ile ilgili son kararı yapılacak bir toplantı sonrası karar verileceğini de ekledi.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 26. hafta erteleme maçında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇINDAN ÖNEMLİ ANLAR


3. dakikada Gökhan Gönül'ün savunma arkasına pasında topla buluşan Luis Nani, ceza alanı içinde topu iyi kontrol edemeyince Fernando Muslera meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başardı.

6. dakikada Yasin Öztürk'ün sol kanatta son çizgiden yaptığı ortada ceza alanı ön çizgisi üzerinden Selçuk İnan, topun gelişine çok sert vurdu. Ancak kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı kale çizgisinde kontrol etmeyi başardı.

13. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ceza alanına ortasında savunmada Jason Denayer'in kafasından seken top Volkan Şen'de kaldı. Volkan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera, topu kontrol etti.

24. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Luis Nani'nin ortasında altı pas önünde Robin van Persie'nin kafasından seken top boş pozisyonda Volkan Şen'in önünde kaldı. Volkan Şen, çok net pozisyonda kötü vurunca top, kalenin üstünden auta çıktı.

40. dakikada Mehmet Topal'ın pasında ceza alanına yaklaşan Volkan Şen, ceza alanı içindeki Robin van Persie'yi gördü. Hollandalı golcü topla buluşur buluşmaz vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca ilk yarı, 0 - 0 tamamlandı.

47. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen yerden vurdu ancak kaleci Muslera gole izin vermedi.

51. dakikada savunmada Ryan Donk'un kaptırdığı topu çalan Josef De Souza bekletmeden pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Volkan Şen'e gönderdi. Topla buluşan Volkan, sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

70. dakikada Nani ile duvar pası yapan Volkan Şen sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve son çizgiye inmeden pasını altıpas içerisindeki arkadaşı Fernandao'ya göndermek istedi ancak savunma son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca maç 0-0 berabere tamamlandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 61'e yükselterek ikinci sırada kalırken, lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkı ise 5'e düştü. Galatasaray ise 41 puan ve averajla 6. sırada yer aldı.

GALATASARAY 0 - 0 FENERBAHÇE


Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Esat Sancaktar

Galatasaray: Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer (Dk. 77 Koray Günter), Hakan Balta, Olcan Adın, Selçuk İnan (Dk. 82 Bilal Kısa), Ryan Donk, Emre Çolak (Dk. 62 Sabri Sarıoğlu), Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk (Dk. 80 Ozan Tufan), Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen (Dk. 71 Diego Ribas), Luis Nani, Robin van Persie (Dk. 66 Fernandao)

Sarı kartlar: Dk. 66 Yasin Öztekin, Dk. 78 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)