Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray, toplamda 17 kez olmak üzere üstüste 3. kez kazandı. Antalya'da karşılaşan Galatasaray Fenerbahçe maçında ilk yarıda sarı kırmızılar, 2. yarıda sarı lacıvertliler baskındı. Büyük bir kadro değişimiyle ve büyük paralar harcanarak oluşturulan Fenerbahçe, ligde şampiyonluğu kaçırdıktan sonra kupada Galatasaray'a yenilerek taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Galatasaray Fenerbahçe maç özetini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Galatasaray Fenerbahçe maçı önemli anları, maç hakkında yazarların yorumu ve detaylar haberimizde.

Galatasaray Fenerbahçe Türkiye Kupası Finali maç özeti izle

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray, 54. Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Böylece Galatasaray, 17. kupayı da müzesine götürdü. Antalya Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maçta Galatasaray'a kupayı getiren golü 31. dakikada Lukas Podolski kaydetti. Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 5. finali de alarak 5'te 5 yaparken, 17. Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmesini bildi. Galatasaray, kupayı kazanarak UEFA tarafından Avrupa Kupalarına katılma cezasını bu sene çekmiş olacak.




STAT YARI YARIYA PAYLAŞILDI


Ligde İstanbul Valiliği’nin aldığı karar neticesinde birbirlerinin maçlarına gidemeyen taraftarlar, bu sene ilk kez stat kapasitesini eşit şekilde paylaştı. 33 bin kişilik Antalya Stadyumu’nu 15’er binlik şekilde her iki takım taraftarları paylaştı. 3 bin kişilk bölüm ise güvenlik nedeniyle boş bırakıldı.

DOSTLUK RÜZGARLARI DA ESTİ SATAŞMALAR DA YAŞANDI


Maç öncesinde sabahın erken saatlerinde Antalya sahillerine akın eden her iki takımın taraftarları, kol kola centilmenlik örneği gösterirken maç saati yaklaştığında zaman zaman gergin anlar yaşadı. Toplu halde stat yakınlarında gruplar oluşturan her iki takım taraftarları bu kez rakip taraftarlar geçtiklerinde sataşmalarda bulundu. Güvenlik güçleri ve sağ duyulu taraftarlar hemen araya girerek gerginliğin büyümesini önledi.

YAZARLARDAN GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI YORUMLARI


SELÇUK DERELİ - SÖZCÜ
Teknik Direktör Pereira’nın oyuna müdahalesi yetersizdi. Zaten Portekizli teknik adamın kenardaki tavrı, artık takımı bıraktığını ve vedaya hazırlandığını gösteriyordu. Galatasaray geçmişteki kupa tecrübesiyle istediğini almayı bildi. Cimbom’da Podolski çok büyük bir çaba gösterdi.

GÜLTEKİN ONAY - VATAN
Sezon boyunca “Hücumda planı yok” diye eleştirdiğimiz F.Bahçe, sezonun 58’inci resmi maçında da benzer sorunları yaşadı. Orta alan oyuncuları rakip savunmanın arasına girmiyor, gol bölgesine destek olmuyor. Nani’nin anlık patlamaları ve Volkan Şen’in 1’e 1 çabaları dışında F.Bahçe taraftarı maçı seyrederken heyecanlanmıyor. F.Bahçe çok para harcadı diye süper bir kadro oluşturduğunu savunan dostlara bir sorum var: “Aynı kadroyla yeni sezona başlasın mı?” Teknik direktör Vitor Pereira’nın da hataları mutlaka oldu ama bu kadronun kapasitesi sanıldığı kadar da yüksek değil.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK
Fenerbahçe’de oyuncuların çoğu Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Bu durum ikinci yarıda top onlara geçtiğinde rakip alana yerleştiklerinde bile atlatılamadı. Çok acemice ve aceleyle bitirdiler akınları. Müthiş bir hamlık vardı. Ligdeki kısır dönemlerin de ötesinde. Yani hem bir hücum planı olmadan bireysel beceriye dayalı bir oyununuz varsa... Ve hem de bireyler kontağı maç içinde açmaya uğraşıyorsanız, iş çok zorlaşıyor.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET
Galatasaray için en fazla kazandığı finaldi bu. Ama ilk defa kupayı kazanmak bu denli önemliydi. Bu maç, bir final veya derbinin ötesinde sonuçları olacak bir maçtı G.Saray için. Yönetim için bu maçın kazanılması yeniden seçilmek demekti! F. Bahçe içinse, şampiyonluğu kaybetmiş olmanın moral bozukluğunu telafi etme ödülüydü. Fakat, bozulan moralleri düzeltebilecek kadar ne zaman geçmişti ne de maç kazanılmıştı. Ligin sonlarına doğru yakalanan tempo ve üretkenlikten eser yoktu.

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH
Antalya'daki mücadelede maçın final olduğunu algılayan ve gereğini yapan takım Galatasaray'dı. İlk 45 bittiğinde, Fenerbahçe'nin karşına; "Boşuna oynadılar" yazılırdı. Bu sezon birçok maçta, kötü oynadılar veya kötü sonuç aldılar ama bu kez "Teslim" olmuş gibiydiler. Topu da rakibe bıraktılar, pozisyonları da pasları da...

SERHAT ULUEREN - VATAN
Fenerbahçe bugünden itibaren yaprak dökümü başlar. En az 5-6 futbolcu takımdan ayrılır, buna Gökhan Gönül de dahil. Beşiktaş’la görüştüğü için dün başkanı tarafından kesik yemiş olabilir. 3.5 aydır oynamayan Markovic’i nihayet 25 dakika izledik ama o da hikaye... Niye geldi, niye oynadı, nasıl, ne zaman sakatlandı anlamak mümkün değil. Kötü bir zeminde G.Saray kupayı kazandı ve sezona sözüm ona kurtardı. Asla böyle olmamalı. G.Saray yönetimi bu dandik kupayla oyuncuları ve kendilerini başarılı göstermeye kalkarsa önümüzdeki sezon daha büyük bir hayâl kırıklığıyla karşılaşırlar. Üstelik bu sezon 3 ayrı göğüs reklamıyla sahaya çıkarak rekor kırdılar.

RÜŞTÜ REÇBER - HÜRRİYET
İkinci yarı Galatasaray'da Sneijder'in yerine Chedjou, F.Bahçe'de ise Van Persie'nin yerine Fernandao'nun oyuna girdiğini gördük. Bu Galatasaray için aleyhte bir durum oldu. Tamamen gol yememeyi düşünen Galatasaray, son düdük çalana kadar bu anlayışla sahada oldu. F. Bahçe özellikle 55'inci dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele alan; ama tempoyu yükseltemeyen futbolu ile gol bulmaya çalıştı. Gol fırsatları da yakaladılar, ama bunlardan en tehlikelisi Ba'nın kafa ile vuruşunda direkten dönen toptu. Yorulan G.Saray'a karşı özellikle kanatları etkili kullanamayan Fenerbahçe, yüzde yüz gol pozisyonu diyebileceğimiz herhangi bir pozisyon yaratamadı. Ve 3 kez üst üste Türkiye Kupası'nı alan G.Saray, Avrupa'dan men cezasını bu yıl çekmiş oldu...

AHMET ÇAKAR - SABAH
İkinci yarı Fenerbahçe'nin golü bulması lazımdı. Seyreden herkes bu güneşe kar dayanmaz diyordu ki Galatasaray; Sabri'yi, Linnes'i, Chedjou'yu peyder pey sahaya sürüp Fenerbahçe'yi durdurmaya çalıştı. Fenerbahçe için ilk yarıda konsantre olamadılar diyebiliriz. Ama ikinci yarıda pekala maçı çevirebilirlerdi. Van Persie'nin ne kadar manasız bir transfer olduğunu dün gece bir kez daha gördük. İlk yarıda oyunda kaldı ama babası oynasa herhalde daha etkili olurdu.

ERMAN TOROĞLU - SABAH
Lig şampiyonluğunu Beşiktaş'a veren Pereira, Türkiye Kupası'nı da Galatasaray'a elleriyle hediye etti, hayırlı olsun! Sneijder, Podolski, Emre Çolak ilk yarıda orta sahada sazı ellerine aldılar. Ama Fenerbahçe'ye bakıyorum, sazı eline alan yok. Saz kenarda duruyor ama eline alan yok. Şahsi birkaç pozisyon ürettiler o kadar. Van Persie ile Fernandao iyi işler de yapıyorlar birlikte. Ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey oldu Van Persie'nin çıkması. Pozisyon geliyor ayağına kullanacak adam lazım. Van Persie gibi bir adam lazım ama o yok. Galatasarayın fizik olarak ne olduğu belli. Sen atamazsan, yıkacaksın. Yıkmak için bir değil iki adam lazım. Sen iki adam varken niye birini çıkarıyorsun?

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇINDAN DAKİKALAR


13. dakikada Galatasaray’ın kullandığı serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan pas ile Podolski’yi gördü. Alman golcünün vuruşunu kaleci Fabiano son anda çeldi. Savunma daha sonra topu taca atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

25. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alper Potuk ceza sahası içinde kaleye şutunu vurdu ama top savunmadan kornere çıktı.

31. dakikada Galatasaray golü buldu. Sarı kırmızılılarda Emre Çolak’In sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahası içine ortasını yaptı, Denayer kafayı vurdu ve Podolski önüne gelen topu tamamlayarak kafayla ağlara gönderdi. Golün ardından Galatasray tribünlerinden sahaya meşaleler atıldı. Maç yaklaşık 4 dakika durdu: 1 – 0.

 

39. dakikada Fenerbahçe'de Nani sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Mehmet Topal iyi yükseldi ve kafayı vurdu, top kaleci Muslera'da kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’In 1 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

62. dakikada Fenerbahçe atağında Luis Nani sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Ba, kale önünde kafayı vurdu fakat top direkten döndü.

65. dakikada Galatasaray 2. gole çok yaklaştı. Oyuna yeni giren Sabri’nin ortasına Denayer kafa ile vurdu. Kaleci Fabiano son anda topu kornere çeldi.

77. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Fernandao ceza sahası içine gelen topa kafayla vurdu fakat top auta gitti.

82. dakikada Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortayı savunma son anda uzaklaştırdı.

90. dakikada Fenerbahçe atağında Nani ceza sahası içine girer girmez kaleye vurdu. Top savunmaya çarparak kaleci Muslera'da kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadeleyi Galatasaray 1 – 0 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

GALATASARAY 1-0 FENERBAHÇE


Stat: Antalya Stadyumu
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Galatasaray: Fernando Muslera, Hakan Balta, Semih Kaya, Lionel Carole, Jason Denayer,Emre Çolak, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder (Dk. 46 Chedjou), Sinan Gümüş (Dk. 65 Sabri Sarıoğlu), Lukas Podolski

Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, (Dk. 79 Gökhan Gönül) Abdoulaye Ba, Luis Nani, Josef De Souza, Volkan Şen, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 69 Markovic), Robin Van Persie (Dk. 46 Fernandao)

Gol: Dk. 31 Lukas Podolski (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 37 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 38 Muslera, Dk. 61 Semih Kaya, Dk. 70 Hakan Balta, Dk. 72 Yasin Öztekin, Dk. 90 Sabri Sarıoğlu, Dk. 90 Selçuk İnan (Galatasaray)

Stadyumunda ilginç görüntüler Stadyumunda ilginç görüntüler


 

 



Aziz yıldırımın konuşmasından ara başlıklar

Yıldırım'ın Pereira'ya yönelik, Türkçe olarak ve el işaretleriyle, "Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra" sözleri, sosyal paylaşım sitelerinde, henüz tarihi açıklanmayan derbinin ne zaman oynanacağının nasıl bilindiği eleştirilerini beraberinde getirdi. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi televizyonuna yansıyan görüntüler, sosyal medyada bir anda yayılırken, özellikle şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile rekabette olan Beşiktaş'ın taraftarlarının tepkileri dikkati çekti.