Süper Lig'de ertelenen derbi oynanadı, Galatasaray Fenerbahçe maçı 0-0 eşitlikle tamamlanırken bu skor şampiyonluk yolunda Beşiktaş'a yaradı. Berabere sonuçlanan derbinin ardından Galatasaray 41 puana, Fenerbahçe 61 puana yükseldi. Beşiktaş'la Fenerbahçe arasındaki puan farkı ise 5 oldu. Maçın önemli anlarını ve geniş özetini izlemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ İZLE

MAÇ AYRINTILARI

Maça çok kötü başladı Galatasaray. Kalesinde 2 dakikada 2 pozisyon gören sarı-kırmızlı takım, Muslera’nın kişisel çabalarıyla bu bölümü kayıpsız atlattı. Fenerbahçe Van Persie ve Nani ile gol pozisyonlarından faydalanamadılar. Sarı-kırmızılı savunmanın göbeğinde büyük boşluklar ve pozisyon yanlışlıkları dikkat çekti. 
İlk dakikalarda telaşlı olan Galatasaray, birkaç dakika sonra hücuma kalktı. 7. dakikada Selçuk İnan’ın volesinde Volkan Demirel başarılıydı.


fatih gs-fener63 (Custom)

VOLKAN ŞEN YÜZDE YÜZLÜK GOLÜ KAÇIRDI

Dakikalar 24’ü gösterirken Fenerbahçe maçın en kritik anlarından birini yaşadı. Sağ kanattan gelen ortada, Van Persie kafasıyla topu Volkan Şen’in önüne al da at diye yuvarladı. Net pozisyonda genç yıldız topu üstten dışarıya vurdu.

DEPLASMANDA GİBİ

Sarı-kırmızılılar ilk yarı boyunca rakiplerine karşı düşük tempoda bir futbol sergilediler. Galatasaray değil, Fenerbahçe ev sahibi gibiydi. Ön tarafta basan, gol arayan, pozisyona giren taraf Galatasaray değil, Fenerbahçe idi. Sarı-lacivertliler Galatasaray kalesine akın akın gelirken, sarı-kırmızılılar geriden ileriye top taşımayı başaramadılar. 40. dakikada Robin van Persie de net bir pozisyonu auta gönderdi.

fatih gs-fener64 (Custom)

ASLAN’IN GOLÜ İPTAL

Galatasaray – Fenerbahçe maçının 41. dakikasında maçın yan hakemi Aleks Taşçıoğlu kritik bir karara imza attı. Wesley Sneijder’in defans arkasına attığı topta Lukas Podolski, golü yaptı. Hakem Mete Kalkavan, yardımcı hakemine güvenerek ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Maçın görüntülerinde en aşağıda bulunan Hasan Ali Kaldırım’ın ofsayti bozduğu görüldü. Sarı kırmızılı taraftarlar hakem Kalkavan’a büyük tepki gösterdiler.

İKİNCİ YARI DENGEDE

Galatasaray ikinci yarıya biraz daha toparlanmış şekilde çıktı. Ara ara paslar yapan ve akınlar düzenleyen saır-kırmızılılar karşısında Fenerbahçe ilk yarıya nazaran daha durgun görüldü. Ev sahibi takımda Emre Çolak Sabri değişikliği oldu 60. dakikada. Riekerink maç boyunca pas hataları yapan Ryan Donk’a tahammül etti.

fatih gs-fener66 (Custom)

PEREIRA’DAN HAMLELER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 3 puan almak için seri hamleler yaptı. Van Persie’nin yerine Fernandao’yu oyuna sokan Portekizli çalıştırıcı, Volkan Şen’i kenara aldı. Fenerbahçe ilk yarıdaki hareketliliğini ikinci yarıya taşıyamadı. 77. dakikada sakatlanan Denayer yerine Koray Günter girdi oyuna. Maçın sonunda Fenerbahçe şaşkın, Galatasaray ise rahatlamıştı. Onca pozisyondan eli boş dönen Fenerbahçe maçtan 1 puanla ayrılmanın şokunu yaşadı. Cimbom ise, maç bitiş düdüğü ile yenilmediğine sevindi.