Yüz yılı aşkın süredir rekabet halinde olan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 20 Mart Pazar günü oynanması gereken karşılaşması terör saldırısı nedeniyle ertelenmişti. Saldırının ardından taraftarlar "Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?" diye merak ederken Türkiye Futbol Fedarasyonu'ndan (TFF) açıklama geldi.

Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticlerinin de katıldığı TFF toplantısında derbi maçının 13 Nisan Çarşamba oynanacağı kararlaştırıldı.

TFF’nin Riva’daki binasında gerçekleştirilen toplantıya Galatasaray’dan Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe’den Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve Genel Sekreter Mahmut Uslu katıldı.

TFF, derbinin tarihi için Fenerbahçe 6 Nisan, Galatasaray ise 28 Nisan tarihini istedi. İki takımın da belirledikleri tarih konusunda ısrarcı olmaları nedeniyle uzlaşma sağlanamazken, TFF maçın 13 Nisan Çarşamba günü oynanmasına karar kıldı.
Fenerbahçe, erteleme karşılaşmasından önce Torku Konyaspor ile deplasmanda, sonra ise kendi sahasında Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak. Galatasaray ise derbi öncesi Çaykur Rizespor ile sahasında, sonrasında ise Antalyaspor ile deplasmanda mücadele edecek.

FENERBAHÇE O TARİHE KARŞI ÇIKMIŞTI


Fenerbahçe, derbiyi bir an önce oynamak istiyor ve 28 Nisan tarihine karşı çıkıyor. Galatasaray ise Sneijder ve Hakan Balta gibi sakat oyuncularının iyileşmesi için bu maçı erken oynama taraftarı değil.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ertelenen derbi için “28 Nisan olmazsa olmazımız” çıkışının ardından Fenerbahçe cephesi bu tarihi kabul etmedi. Sarı lacivertliler, Futbol Federasyonu’nda bugün gerçekleşecek zirvede derbiyi 6 ya da 13 Nisan’da oynamak istediklerini tekrarlayacak. F.Bahçe’yi temsilen kulüp genel sekreteri Mahmut Uslu, TFF’ye ertelenen derbiyi bir an önce oynamak istediklerinin altını çizecek.

28 NİSAN’A HAYIR


Uslu görüşmede ilk tercih olarak 6 Nisan’ı isteyecek. Ancak uzlaşma sağlanamazsa ikinci tercih 13 Nisan’ı masaya koyacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in derbi tarihine konusundaki sözlerine ilişkin kamuoyunun kendi yorumunu yapması gerektiğini belirten sarı lacivertliler, bu konuşmaya yanıt vermemeye karar verdiler.

Ünlü spor yorumcuları Hakan Ünsal ve Uğur Meleke de derbi tarihi çıkmazı yaşayan iki takım hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GALATASARAY TELAŞTA


Sarı kırmızılı kulüp de özellikle 28 Nisan tarihi üzerinde duruyor. Galatasaray’ın önemli isimlerinden Hakan Balta, erteleme maçının 6 veya 13 Nisan’da oynanmasına karar verilirse, bu önemli buluşmada forma giyemeyecek. hakan’ın, 28 Nisan’daki maça yetişme ihtimalinin olduğu belirtiliyor. Hollanda’nın Fransa ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Wesley Sneijder’in durumunun netlik kazanmaması da Galatasaray’ın ertelenen derbinin nisan sonunda oynanması isteğinde önemli rol oynuyor.
Amsterdam’da ilk kontrolleri yapılan Sneijder’in sakatlığıyla ilgili sonuçlar hafta başında Galatasaray doktorları tarafından değerlendirilecek, Hollandalı yıldızın ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı da netleşecek.

Sakatlığı bulunan sarı kırmızılı futbolculardan sabri Sarıoğlu’nun iyileşme sürecinde olduğu ve çarşamba gününden itibaren takımla çalışmalara başlaması planlandığı belirtiliyor. sakatlığı bulunan Sinan Gümüş’ün ise Nisan ayının ortasında itibaren takıma katılabileceği ifade edildi.