Galatasaray, Sivasspor'u 3-1 yenerek hem ilk yarıdaki maçın rövanşını almış oldu hem de Süper Lig 2. yarıya galibiyetle başlamış oldu. Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ilk yarısı da Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona ermişti. Galatasaray Sivasspor maçı özeti, maçın gollerini ve önemli anlarını haberimizdeki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray Sivasspor maçını hakem Cüneyt Çakır yönetti. Galatasaray'da yeni transfer Donk, Sivasspor maçında ilk 11'de çıkarak sarı kırmızılı forma ile ilk defa Süper Lig maçında oynamış oldu. Galatasaray'ın gollerini Selçuk İnan, Sinan Gümüş ve Burak atarken Sivasspor'un tek golü Torres'ten geldi. Galatasaray Sivasspor maç özetini izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Galatasaray Sivasspor Geniş Maç Özeti İzle

3. dakikada Hakan Balta'nın topuk pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut kaleci Ernestas Setkus'tan döndü.

Galatasaray 1-0 Sivasspor: 14. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan'ın attığı penaltı golüyle öne geçti. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girer girmez İbrahim Öztürk'ün yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan, kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0.

Galatasaray 2-0 Sivasspor: 24. dakikada Galatasaray, genç futbolcu Sinan Gümüş'ün golü ile farkı ikiye çıkardı. Sabri Sarıoğlu'nun orta sahadan gönderdiği uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ernestas Setkus'un solundan ağlarla buluşturdu: 2-0.

31. dakikada Sinan Gümüş'ün pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut az farkla kalenin sağından dışarı çıktı.

55. dakikada Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Olcan Adın'ın ortası savunmadan sekip altıpas içerisinde bulunan Burak Yılmaz'a geldi. Burak'ın kafa vuruşu kaleci Ernestas Setkus'ta kaldı.

Galatasaray 2-1 Sivasspor: 69. dakikada Medicana Sivasspor, Torres'in golü ile farkı bire indirdi. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Burhan Eşer, İbrahim Akın ile paslaşarak kullandıktan sonra İbrahim bekletmeden ortasını yaptı. Ön direkte topla buluşan Torres'in kafa vuruşu kaleci Muslera'nın sağından ağlara gitti: 2-1.

74. dakikada Olcan Adın'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder'in çektiği sert şut kaleci Ernestas Setkus'tan döndü.

Galatasaray 3-1 Sivasspor: 86. dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz'ın penaltı golü ile farkı tekrardan ikiye çıkardı. Bu dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Wesley Sneijder, Kone'nin arkadan kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak Yılmaz, topu ağlara gönderdi: 3-1.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 33 yaparak 3. sıradaki yerini korudu. Konuk Medicana Sivasspor ise 14 puanla ve maç fazlasıyla 15. sırada kaldı.

GALATASARAY 3-1 MEDİCANA SİVASSPOR


Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Donk, Selçuk İnan, Sinan Gümüş (Dk. 85 Umut Bulut), Sneijder (Dk. 89 Bilal Kısa), Olcan Adın (Dk. 77 Yasin Öztekin), Burak Yılmaz

Medicana Sivasspor: Setkus, Çağatay Çeken (Dk. 59 Burhan Eşer), İbrahim Öztürk, Oumari, Ziya Erdal, Kone, Hussain (Dk. 89 Adem Koçak), İbrahim Akın, Chahechouhe (Dk. 46 Torres), Beykan Şimşek, Hasan Kabze
Goller: Dk. 14 Selçuk İnan (Pen), Dk. 24 Sinan Gümüş, Dk. 86 Burak Yılmaz (Pen) (Galatasaray), Dk. 69 Torres (Medicana Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 36 Sinan Gümüş, Dk. 64 Selçuk İnan, Dk. 85 Burak Yılmaz, Dk. 90+2 Chedjou, Dk. 90+5 Bilal Kısa (Galatasaray), Dk. 54 Kone (Medicana Sivasspor)