Süper Toto Süper Lig'in ikinci yarısında aldıkları sonuçlarla taraftarlarının tepkisini toplayan iki takım Galatasaray ve Trabzonspor, bugün Türk Telekom Arena'da birbirleri ile karşılaşacak. Galatasaray Trabzonspor maçı bu akşam saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak. Müsabakayı Deniz Ateş yönetecek.

GALATASARAY


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 22’inci haftasında bugün önemli bir karşılaşma oynanacak.

Lazio karşısında defansif bir kadro tercihinde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzon karşısında oyun anlayışını değiştirecek.

Kötü gidişe ‘dur’ demek için bugün Trabzonspor’u ağırlayacak olan sarı-kırmızılıların kazanmaktan başka yolu yok. Üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle ‘istenmeyen adam’ haline gelmeye başlayan Teknik DirektörMustafa Denizli, Lazio karşısında çıkardığı savunma ağırlıklı kadrodan dönme kararı aldı. Bugün daha ofansif bir takımsahada olacak.

SABRİ FORMAYI KAPTI


Lazio önünde statü gereği oynayamayan Linnes formasına kavuşuyor. Stoperde Chedjou-Denayer ikilisi, sol bekte ise Carole oynayacak. Orta alanda Ryan Donk ve Selçuk İnan eski formata dönecek.Mustafa Denizli, bu ikilinin hemen önünde Wesley Sneijder, sağda Sabri, solda Olcan Adın, ileri uçta ise Lukas Podolski’ye forma verecek. Kart cezalısı Yasin Öztekin ve Semih Kaya ile sakatlığı bulunan Sinan forma giyemeyecek.

PODOLSKI TEK FORVET


Hafta arasında Lazio ile oynanan karşılaşmada forvette oynayan Lukas Podolski, Trabzon önünde de hücum hattının en ucunda olacak. Mustafa Denizli son idmanda Umut Bulut’u denese de kararınını Alman yıldızdan yana kullandı. Daha ofansif bir ilk 11 belirleyen tecrübeli çalıştırıcı, orta sahanın hücumda çoğalmasını isteyecek.

TRABZONSPOR


Trabzonspor, İstanbul'a altı oyuncusundan eksik geldi.

Spor Toto Süper Lig’de yarın akşam deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, İstanbul’a eksik kadrosuyla gitti. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bu sabah teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde basına kapalı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan Karadeniz ekibi, saat 13.45’te tarifeli uçakla İstanbul’a hareket etti.

Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Cardozo, Mehmet Ekici, Güray Vural, Okay ve Aytaç ile kırmızı kart cezalısı Douglas Franco İstanbul’a götürülmedi. Teknik direktör Hami Mandıralı’nın, Aytaç’ın sakatlığı nedeniyle Bosingwa’yı defansın önünde oynatmayı, sol beki ise Yusuf Erdoğan’a teslim etmeyi planladığı belirtildi.

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Galatasaray ve Trabzonspor bu akşam saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelecek. İkinci yarının ilk derbi maçı olacak olan karşılaşmada hakem Deniz Ateş Bitnel düdük çalacak.

Galatasaray ile Trabzonspor, bugüne kadar lig tarihinde 85 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 38’inde Galatasaray sahadan galip ayrılırken Trabzonspor rakibine 26 kez üstünlük sağladı. İki takım arasındaki 21 mücadeleden de galip ayrılan taraf olmadı.

İki takım arasındaki maçlarda Galatasaray 111 kez rakip fileleri havalandırırken Trabzonspor bu gollere 92 kez cevap verdi.

Sarı kırmızılı takım adına Karadeniz temsilcisinin kalesine en fazla golü fileleri 9 kez sarsan Tanju Çolak elde ederken, bordo mavililerin en skorer ismi ise 10 golle halen bordo mavili takımı çalıştıran Hami Mandıralı oldu.
Galatasaray Süper Lig’de bugüne kadar oynadığı 21 maçta 9 galibiyet 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 34 puanla 6. sırada yer alıyor.

Bir maçı eksik Trabzonspor ise oynadığı 20 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 9 mağlubiyet ve 27 puanla sekizinci sırada yer alıyor.