Süper Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray kendi evinde Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Ligde kötü günler geçiren ve bu yüzden Mustafa Denizli ile yollarını Galatasaray, ligin flaş takımı Başakşehir ile 4'üncülük mücadelesi verecek.

Galatasaray Başakşehir maçı 6 Mart Pazar günü saat 16.00'da Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek ve Lig TV canlı yayınlayacak.

SAKATLAR ORDUSU


Galatasaray’ın yakasını şanssız sakatlıklar bırakmak bilmiyor… Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Akhisar Belediyespor maçının 2. yarısında sakatlanan Sabri Sarıoğlu’nun sahalardan 3 hafta uzak kalacağı açıklandı.

Son haftalarda darbeye dayalı sakatlıklar yaşayan sarı kırmızılı takım, bu haftaki Medipol Başakşehir maçında 4 futbolcu kesin olarak görev alamayacak….

Geçen haftaki Gaziantepspor maçında aldıkları darbeler sonucu sakatlanan Aurelien Chedjou ve Lionel Carole ile Akhisar Belediyespor karşılaşmasında aynı şekilde sakatlanan Bilal Kısa ve Sabri Sarıoğlu, bu hafta forma giyemeyecek.

"GÜZEL MAÇ OLACAK"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'la güzel bir maç yapacaklarını söyledi.

Süper Lig’in 24. haftasında 6 Eylül Pazar günü Türk Telekom Arena’da Galatasaray’la karşılaşacak Medipol Başakşehir’de Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Üçüncülük yarışı 4-5 takımın içinde bulunduğu her haftanın son derece değerli olduğu pozisyonunun her anının değerli olduğu haftalara giriyoruz” diyerek, şöyle konuştu:

“Özellikle ikinci yarıda oyun kalitemiz biraz daha arttı. İkinci yarı başladığından beri mağlubiyetimiz yok. Oynayacağımız takım belki şu anda bir takım sıkıntılar yaşıyor olabilir ama bireysel oyuncu performansı ve bireysel oyuncu ayaklarına bakan bir takım. Bizim enerjimiz iyi, iyi çalıştık. Her haftayı doğru bir şekilde planlıyoruz. Oyuncu da bunun farkında. TT Arena’da güzel bir maç olacak. Biz her maçı, içeride dışarıda kazanma arzusu ile oynuyoruz. Umarım bunun karşılığını almak için bütün o planlarımızı sahada uygulama adına çalışacağız.”

Sarı kırmızılıların kendi sahasında coşkulu oynayan bir takım olduğunu belirten Abdullah Avcı, “Bunu rakibine hissettiren bir takım. Oyuna baskılı başlayan bir takım. Bu sene itibariyle de bir kere ligde Osmanlıspor’a kendi sahasında yenilmiş. Sonuçta büyük çoğunluğunu içeride kazanmış bir takım. Bunu nasıl kırarız oyun olarak ve bununla ilgili planlarımız ne bunu sahanın içerisinde nasıl uygularız onu inceledik ve onun üzerinde çalıştık. Şimdi toplantıdan çıktık ve sahanın içerisinde de bunu uygulamaya çalışacağız” diye konuştu.

Galatasaray’da 2 yıl içinde yaptıkları maçlar öncesinde teknik direktör değişikliği yaşandığının hatırlatılması üzerine Avcı, şu karşılığı verdi:

“Prandelli ile geçen sene burada olmuştu yine. Daha sonra Hamza Hoca gelmişti. Hamza Hoca’nın daha sonra sıkıntılı bir dönemi olmuştu. İlk yarı itibariyle orada kazanmışlardı bugün itibariyle yine bir değişim var. Sonuçta büyük bir camia. Bunların olumlu tepkileri de olabiliyor. Sonuçta oyuncu grubunun o anda ne istediği ile alakalı bir şey bu. Umarım bu tür dezavantaj gibi gözüken şeyleri oyunu doğru oynayarak ve oyun içerisinde doğru durarak ve doğru tepkiler vererek karşılığını biz alırız.”

Galatasaray’ın Avrupa’daki durumuyla ilgili de tecrübeli teknik adam, “Bizim için Galatasaray’ın aldığı cezalar vesaire önemli değil. Biz geçen sene 4. bitirdik ve bu sene itibariyle 3. bitirmek istiyoruz. 3. bitirmek kulübümüze maddi bir kazanç sağlayacaktır. Oyuncumuza kulübümüze prestij kazandıracaktır. Avrupa kupalarına direk gitmek orada 6 tane geçen sene adım attık bu sene itibariyle orada 6 tane müsabaka oynamak oyuncunun ve kulübün gelişimine katkı sağlayacaktır. Ben bu şekilde bakıyorum. O gitmiş o gidememiş değil, sıralamayı en iyi şekilde yukarı da nasıl bitirir onun hesabını yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.