İvana Sert, eski manken, stilist ve moda tasarımcısı, 25 Ekim 1979 tarihinde Sırbistan, Belgrad’da doğmuştur. Asıl adı İvana Smiljkovic’dir. Sırbistanda ‘Belgrad Güzeli’ seçildikten sonra, Miss Yugoslavya’ya katılır ve ardından Türkiye’de düzenlenen Miss Globe’a davet edilir. 2002 yılında Türkiye’ye yerleşti.

İvana Sert, 16 yaşına kadar bale ve piyano eğitimi almış olmasına rağmen mankenlik yapmakta karar almış ve mankenliğe başlamıştır. Şimdilerde ise stilist ve moda tasarımı ile uğraşmaktadır.

İstanbul Nişantaşında açığı “İkon” isimli mağaza ile de Türkiye’de ünlü markaların ürünlerini satan İvana Sert, Sex and the City’de başrol oyuncusu için tasarladığı yüzüğü de satışa sundu.

Burası artık benim ülkem oldu!
‘Sırbistan mı, Türkiye mi?’ diye sorarsanız, cevabım ‘Türkiye’ olur diyor İvana Sert. Sırpça, İngilizce ve Türkçe bilmektedir.

Bugün Ne Giysem? adlı yarışma programında 2010 yılından beri jüri üyesi olarak yer aldı.

İvana Sert, 2011 yılında Yok Böyle Dans adlı yarışmaya katıldı. Jüri üyeleri Sait Sökmen, Tan Sağtürk, Acun Ilıcalı ve Azra Akın olurken, sunucular; Burcu Esmersoy ve Cem Ceminay oldu. Yarışmacılar ise ; Özge Ulusoy, Helin Avşar, Alp Kırşan, Aydın, Altay, İlhan Mansız, Nez, İvana Sert, Cem Ceminay, Özlem Yıldız, Almeda Abazi, Aşkın Nur Yengi, Hakan Peker, Şenol İpek ve Burcu Çetinkaya’dır.

İvana Sert'in iş adamı müteahhit Yurdal Sert ile 2004 yılında yaptığı evliliğinden “Kayon Ateş” (d.31 Ekim 2006) adında bir oğlu vardır. Çift, 17 Eylül 2013 tarihinde boşandı.

İvana Sert, 2012'de Daikin Klima reklamında oynadı. 2012 yılında “Yalan Dünya” adlı dizinin otuz dördüncü bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2012 yılında Show TV’nin En Büyük Show adlı programının sunuculuğunu yaptı. Ayrıca 2012 yılında “Bizimlesin” adlı kitabını yayımladı.

İvana Sert, 2015 yılında yönetmenliğini İlker Ayrık’ın yaptığı “Yapışık Kardeşler” sinema filminde İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ile beraber oynadı.

İvana Sert, 2014 yılının Eylül ayında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu Uğurkan Erez ile beraber yaptığı “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Nur Yerlitaş, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

İvana Sert, 2015 yılı ocak ayında Tv8 kanalında başlayan ve Öykü Serter’in sunuculuğunu yaptığı 2.sezon “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programında Uğurkan Erez, Nur Yerlitaş, ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri görevi yaptı.

Filmleri ve Dizileri :
2015 – Yapışık Kardeşler (sinema)
2012 – Yalan Dünya (konuk oyuncu)