22 Mayıs Pazar günü 2016 KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları gerçekleştirildi. Sınavların akşamında ÖSYM KPSS soruları ve cevaplarını da yayımladı ki söz konusu sınavların soru kitapçıklarına haberimizin devamından erişebilirsiniz. KPSS soruları sonrasında da şimdi adayların aklında "KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu bulunuyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Bu sorunun cevabı ÖSYM'nin sınav takviminde yer alıyor. 2016 Sınav takvimine göre gerek 22 Mayıs'ta yapılan KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının gerekse de 29 Mayıs'ta yapılacak KPSS Alan Bilgisi sınavının sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ilan edilecek.

KPSS'DE GÜNCEL SORULAR


Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti. Dünya Sıralamasında İlk 100 E Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay'da KPSS sorusu oldu.

KPSS ÖABT 24 TEMMUZ'DA


Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, saat 14.00’de KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girdi. Bu oturumda adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika verildi Öğretmen adayları, alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak. Sonuçlar 11 Ağustos'da açıklanacak. Alan bilgisi ile ilgili sınav 29 Mayıs'ta sabah ve öğle olmak üzere 2 oturumda yapılacak. Her iki sınavın sonucu 9 Haziran'da açıklanacak.