Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova maçından 1-1 beraberlik alarak Rusya'dan tur ile dönüyor. Etkisiz bir futbol oynayan Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova'nın ilk yarı sonunda bulduğu gol ve Gökhan Gönül'ün sakatlanarak çıkmasından sonra 2. yarıda adeta ecel terleri döktü. Mehmet Topal'ın attığı gol ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe rahat bir nefes aldı ve UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya adını yazdırdı. İşte Lokomotiv Moskova maçının özetini izleyebileceğiniz link...

Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maç özeti izle

Moskova'daki Lokomotiv Stadı'nda oynanan ve Slovakya'dan Ivan Kruzliak'ın düdük çaldığı Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maçında ev sahibi, 45. dakikada Aleksandr Samedov'un golüyle öne geçti. İlk yarı bu skorla biterken Fenerbahçe, mücadelenin 83. dakikasında Mehmet Topal'ın kafayla attığı golle skoru 1 - 1 getirdi. İlk maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe son 16 turuna adını yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi kura çekimi yarın 14'de yapılacak.

L. MOSKOVA FENERBAHÇE MAÇI İLK YARISI


5. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Luis Nani geçti. Nani'nin ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Josef De Souza'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

17. dakikada Aleksey Miranchuk'un pası ile altı pasın hemen dışında topla buluşan Alan Kasaev'in yerden çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Alan Kasaev için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

45. dakikada Lokomotiv Moskova, Aleksandr Samedov'un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikada kaleci Fabiano Ribeiro'nun pas hatasında top Lokomotiv Moskovalı oyunculara geldi. Alan Kasaev'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Taras Mikhalik'in çektiği şut Fabiano Ribeiro'dan dönüp altıpas içerisinde bulunan Aleksandr Samedov'un önüne düştü. Samedov da topun gelişine çektiği şutta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 0.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1 - 0 Lokomotiv Moskova'nın üstünlüğünde sona erdi.

L. MOSKOVA FENERBAHÇE MAÇI 2. YARISI


83. dakikada Mehmet Topal'ın attığı golle skor 1-1'e oldu. Bu dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Hasan Ali Kaldırım geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın ortası ile ön direkte buluşan Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top kaleci Guilherme'nin üzerinden uzak köşeden ağlarla buluştu: 1 - 1.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 2 - 0 kazandığı ilk maçın rövanşında Lokomotiv Moskova ile 1 - 1 berabere kalarak adını son 16 turuna yazdıran taraf oldu.

Lokomotiv Moskova 1-1 Fenerbahçe



Stat: Lokomotiv

Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomaš Somolani (Slovakya)

Lokomotiv Moskova: Guilherme Marinato, Vitali Denisov, Nemanja Pejcinovic, Jan Durica, Vedran Corluka, Manuel Fernandes (Dk. 73 Petar Skuletic), Alan Kasaev (Dk. 81 Rifat Zhemaletdinov), Aleksandr Samedov, Delvin Ndinga (Dk. 13 Taras Mikhalik), Aleksandr Kolomeitsev, Aleksey Miranchuk

Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül (Dk. 44 Şener Bayraklı), Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani (Dk. 80 Alper Potuk), Ozan Tufan (Dk. 75 Michal Kadlec), Volkan Şen, Robin van Persie

Goller: Dk. 45 Aleksandr Samedov (Lokomotiv Moskova), Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 53 Aleksandr Kolomeitsev, Dk. 54 Taras Mikhalik, Dk. 81 Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Dk. 63 Ozan Tufan, Dk. 66 Josef de Souza (Fenerbahçe)