Şampiyonlar Ligi şampiyonu bu akşam oynanacak Real Madrid Atletico Madrid maçı sonrası belli olacak. 2013 - 2014 sezonunda kupayı, 90 dakikası 1 - 1 biten karşılaşmanın ardından uzatmalarda 4 - 1'lik skorla Real Madrid'e kaptıran ve büyük hayal kırıklığına uğrayan Atletico Madrid, bu sefer kupayı müzesine götürmenin peşinde. Öte yandan Real Madrid ise kupayı bir kez daha alıp 11. kez bu kupanın sahibi olmak istiyor.

Real Madrid Atletico Madrid maçı saat 21.45'te Giuseppe Meazza statından oynanancak ve karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak. Maçı canlı izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

TRT 1 CANLI İZLE

MUHTEMEL KADROLAR


Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Ramos, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Ronaldo, Benzema

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Savic, Filipe Luis, Saul, Gabi, Carrasco, Koke, Griezmann, Torres

Avrupa’nın en büyüğü belli oluyor. İspanya’nın 2 büyük ekibi Atletico Madrid ile Real Madrid, Milano’da, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak için karşı karşıya geliyor. Zorlu mücadele bu akşam 2016 Cumartesi günü saat 21.45’te oynanacak.

Çeyrek finalde Barcelona’yı saf dışı bırakarak ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösteren Atletico Madrid, yarı finalde ise Almanların dünya devi Bayern Münih’i kupanın dışına iterek finale yükselmişti. Real Madrid ise çeyrek finalde Alman ekibi Wolfsburg’u geçerken, yarı finalde de İngiltere’nin Manchester City takımını eledi.

Milano’da oynanacak olan dev finalle iki takım Şampiyonlar Ligi Finali’nde 3 yılda 2. kez karşı karşıya gelecekler. 2013-2014 sezonunda iki Madrid takımı finale yükselmiş, karşılaşmayı uzun süre 1-0 önde götüren Atletico Madrid, 90+4’te Sergio Ramos’un attığı kafa golüyle adeta yıkılmıştı. Uzatmalara giden mücadelede Real Madrid; Bale, Marcelo ve Ronaldo’nun golleriyle 4-1 kazanıp kupayı müzesine götürmüştü.

RONALDO ŞANSIMIZ YÜKSEK


Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, insanların sakatlıktan sonra kendinde şüpheyle yaklaştığını; ama Manchester City karşısında iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

Real Madrid’in süperstarı Cristiano Ronaldo, Atletico Madrid karşısında şanslarının yüzde 50-50 olduğunu söyledi. İnsanların kendinde şüpheyle yaklaştığını ifade eden Portekizli yıldız, bu kişileri haksız çıkardığını ve iyi bir futbol ortaya koyduğunu ifade etti.

İşte Ronaldo’nun sözleri:

“Zor bir maçtı ama Manchester City’den daha iyi oynadık. Daha fazla gol şansı yarattık ve daha istekliydik. İlk golümüzden sonra City’nin üzerimize geleceğini biliyorduk ama oyunu kontrol ettik. 1-0 az bir skor ama finalde olduğumuz için mutluyuz. Son 15 gün çok bir şey yapmadım ama bugün iyiydim.”

İnsanlar benden şüphe duyuyor, neden bilmiyorum. Hemen sahalara döndüm ve bugün iyi oynadım. Problemim yok. Maçın sonlarında doğru yorulsam da çok kötü hissetmedim ve takıma yardımcı oldum. Madrid finali zor olacak ve ortada bir maç. Atletico’ya karşı yüzde 50’ye 50 şans var. Eşleşmeden dolayı mutluyuz çünkü özel bir maç olacak.”

FİNAL ÖNCESİ GÖSTERİ MAÇI


Mücadelenin oynanacağı stat olan Giuseppe Meazza’yı kullanan iki büyük kulüp Milan ve İnter’in efsaneleşmiş futbolcularının karma takımı ile, dünya yıldızları karması, dev maç öncesinde gösteri maçı düzenleyecek. Milano’da bulunan Sforzesco Şatosu önündeki alanda oynanacak olan gösteri maçında, dünyanın gelmiş geçmiş en önemli futbolcuları arasında gösterilen isimler sahaya çıkacak. UEFA’nın yaptığı açıklamaya göre gösteri maçının kadrosunda yer alacak olan isimler ise şöyle:

Milan-İnter efsaneleri: Francesco Toldo, Cafu, Roberto Carlos, Gianluca Zambrotta, Mark van Bommel, Dejan Stankovic, Luis Figo, Marcel Desailly, Patrizia Panico, Lothar Matthaus, Clarence Seedorf, Juan Sebastian Veron, Fabio Cannavaro, Esteban Cambiasso.

Teknik direktörler: Ruud Gullit ve İtalya’nın NBA yıldızı Danilo Gallinari

Dünya yıldızları karması: Vítor Baia, Míchel Salgado, Stephanie Houghton, Claude Makelele, Gaizka Mendieta, Robert Pires, Predrag Mijatovic, Veronica Boquete, Davor Suker, Rai, Christian Karembeu, David Trezeguet, Deco, Eric Abidal.

Teknik direktörler: Emilio Butragueno, Antonio Lopez