Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri Ozan Kırlangıç ve Dilem Tanrıseven, son zamanlarda artan sahte içkiye bağlı ölümler konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Mühendisler, alkollü içki alınırken şunlara dikkat edilmesini önerdi:

"Markanın yazılı olduğu etiketin ve şişenin yıpranmış olup olmadığı ile bandrolün düzgün yapıştırılmış olmasına dikkat edilmelidir. İçki şişesinin üzerinde mutlaka hologram bulunmalıdır. Şişenin kapak kodu ve boyun kodunun birbirini tutması gerekir. Alkollü içki şişesinin kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığına dikkat edilmelidir. Kapağında enjektör deliğine benzer delik bulunan şişeler alınmamalıdır.

Alkollü içkiler, 'TAPDK Satış Belgesi' olan perakende satıcılardan alınmalıdır. Şişenin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiket olmasına özen gösterilmelidir. Etiket üzerinde üretici veya ithalatçı firma adı veya adresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Görünür ve belirgin halde bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik içeren alkollü içkiler kesinlikle tüketilmemelidir."