Süper Toto Süper Lig'de zor günler geçiren iki takım Galatasaray ile Trabzonspor, dün akşam Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Maça 1 - 0 önde başlayan Trabzonspor, daha sonra yediği gollerin ardından 2 -1 maçı kaybetti. Yalnız maça Trabzonsporlu futbolculara çıkan 4 kırmızı kart damgasını vurdu.

HAKEME KIRMIZI KART!


Hele maçta bir olay vardı ki, dünyada eşi benzeri olmayan bir durumdu. Gerilim dozu yüksek maçın 86. dakikasında hakem Deniz Ateş Bitnel'in penaltı noktasını gösterip Cavanda'ya kırmızı kart göstermesine sinirlenen Salih Dursun, yere düşen kırmızı kartı alıp maçın hakemine gösterdi. Bu olaydan sonra Salih de kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bordo-mavili takımın 9 kişi kaldığı maçta hakem penaltı kararı verdi. Penaltıyı yapan Cavanda kırmızı kart görürürken hakeme itiraz eden Salih Dursun, yere düşen kartı eline aldıktan sonra hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdi.

Salih’in elinden kartı alan hakem, Trabzonsporlu futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Bordo-mavili takım maçı 7 futbolcuyla tamamladı.

Bu olaydan sonra Trabzonsporlu futbolcular oyunu bıraktı. Orta alanda toplanan futbolcular topa pres yapmayı bıraktı. Maça 1 dakika uzatma eklenmesine rağmen Deniz Ateş Bitnel oyunu 90. dakikada tamamladı.

TRABZON'DA TFF BİNASINA SALDIRI!


Galatasaray - Trabzonspor maçındaki hakem hatalarına sinirlenen Trabzonspor taratarları, Trabzon'daki TFF binasındaki bayrağı yarıya indirdi. Taraftarlar binadaki cam ve çerçeveleri de indirdi.

İstanbul’daki Galatasaray karşılaşmasında hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimine tepki gösteren bordo-mavili taraftarlar, Trabzon’daki Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon Bölge Müdürlüğü binasına yürüdü. Binanın bazı camları kırılırken, duvarlarına Yıldırım Demirören aleyhine sloganlar yazıldı.
Galatasaray karşılaşmasının bitmesinin ardından Atatürk Alanı’nda toplanan ve kısa süre slogan atan taraftarlar daha sonra sahil kesimindeki TFF Trabzon Bölge Müdürlüğü binasına yürüdü. Polis, bina önünde önlem alırken, yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu, binanın bazı camlarını kırdı, kapının üzerindeki yazının bazı harflerini de söktü. Bordo-mavili taraftarlar ayrıca bina duvarlarına da TFF Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine sloganlar yazdı. Trabzonsporlu taraftarlar, daha sonra polis ekiplerinin gözetiminde bina önünden ayrıldı.

SALİH DURSUN İNGİLİZ EFSANEYE BENZETİLDİ


Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e "gösterdiği kırmızı kart" dünya basınında da gündeme oturdu.

Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel’in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren Bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.

Birçok tanınmış medya kuruluşu, kendi internet sayfalarında bu olayı manşetten okuyucularına duyurdu. Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum ise İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih’in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne’nin hakem Dougie Smith’e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.
İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, “Türk liginde kaos” başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun’un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı.

Almanların en tanımış gazetelerinden Bild ise, “Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun’un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun’un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.