Süper Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor kendi evinde Mersin İY ile karşılaşacak. Süper Lig'de aldığı kötü sonuçların ardından neredeyse düşme potasına gerileyen Trabzonspor, ligin zayıf takımlarından Mersin İdmanyurdu ile 3 puan için kapışacak. Her iki takımın da puan kaybına tahammülü yok!

Trabzonspor Mersin İY maçı bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de oynanacak ve LİG TV'den canlı yayınlancak. Karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

Trabzonspor Mersin İY maçını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirisiniz.

LİG TV İZLE

Maçın özetini ise Lig TV'nin web sitesinden yayınlanır yayınlanmaz aşağıdaki linke tıklayarak seyredebilirsiniz.

TRABZONSPOR MERSİN İY MAÇ ÖZETİ

Trabzonspor, yarın Avni Aker'de ağırlayacağı Mersin İdmanyurdu'nu mağlup ederek oynayacağı 3 maçlık seriye galibiyetle başlamak istiyor.

Süper Lig’de oynadığı son 6 maçında 5 mağlubiyet alan Trabzonspor, yarın Mersin İdmanyurdu ile kritik bir randevuya çıkacak. Avni Aker Stadyumu’nda saat 20.00’deki karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak galibiyet serisine başlamayı planlayan Trabzonspor, evinde üst üste oynayacağı 3 maçtan 9 puanla ayrılarak rahat bir nefes almak istiyor. Mersin İdmanyurdu maçının ardından 15 Mart’ta Beşiktaş ile erteleme maçı oynayacak olan bordo mavililer, 19 Mart Cumartesi günü de yine sahasında Medicana Sivasspor’u ağırlayacak.

ONUR, MEHMET VE GÜRAY YOK, AYTAÇ ŞÜPHELİ

Ligin ikinci yarısında sakatlık ve cezalı oyuncular nedeniyle bir türlü tam kadroyla mücadele edemeyen Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu maçına da eksik bir takımla çıkacak. Dizinden operasyon geçiren kaleci Onur Kıvrak ve uzun süreli sakatlık yaşayan Mehmet Ekici ile Güray forma giyemeyecek. Sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan ancak hafta içinde ekibe katılan Aytaç Kara ve Okay Yokuşlu’nun son durumlarının yarın sabahki kontrollerden sonra belirleneceği ancak iki oyuncunun da forma giyme ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.

4 İSİM CEZALI

Bordo-mavililerde son Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Ramazan Övüç ile gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Muhammet Demir’in yanı sıra, olaylı Galatasaray maçından kalan kırmızı kart cezaları nedeniyle Salih Dursun ve Aykut Demir de forma giyemeyecek.

ROTASYON BEKLENİYOR

Teknik direktör Hami Mandıralı, Mersin İdman Yurdu karşısında forvette Muhammet Demir’in yokluğunda Cardozo’ya şans verecek. Mandıralı’nın ayrıca Torku Konya karşısında beklenen futbolu sergileyemeyen Bosingwa ve Douglas Franco’yu yedeğe çekmesi, antrenmanda hafif bir sakatlık geçiren Özer’i de dinlendirmesi bekleniyor.

MERSİN İDMANYURDU İLE 18’İNCİ RANDEVU

Trabzonspor ile Mersin İdmanyurdu yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte 18’inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek ligde ve kupada yapılan 17 maçta, bordo mavililerin galibiyetlerde 9-3 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor bu maçlarda 29 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 11 gol gördü.

TARAFTARLARDAN HASSASİYET İSTENDİ

Trabzonspor kulübü, yarınki maç öncesi taraftarlarına yönelik bir duyuru yayınlayarak, tribünde uyulması gereken kurulları hatırlattı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

“TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlara ulaşmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz.”

BİLETLER YİNE 3 LİRA

Trabzonspor yönetiminin Osmanlıspor maçında taraftarları tribüne çekmek için biletlerde yaptığı büyük indirim, Mersin İdmanyurdu maçında da geçerli olacak.