70 yaşında kanserden hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister'a 9 Ocak’ta Forest Lawn Cenazeevi’nde yapılacak törenle veda edilecek. Kilmister’in cenazesi canlı olarak online yayınlanacak...


"CENAZEYE KATILMAMANIZI RİCA EDİYORUZ"


Motörhead’in Facebook sayfasında yaptığı açıklamada; “Cenazenin yapılacağı mekanda kısıtlı yer olmasından dolayı sizden cenazeye katılmamanızı rica ediyoruz. Ancak hepinizin bu son vedanın bir parçası olmanızı istediğimiz için bir canlı yayın hazırlıyoruz. Canlı yayını Motörhead’in resmi Youtube kanalından izleyebilirsiniz. İnternet bağlantısı olan sevdiğiniz bir bara ya da kulübe gidin ve bizimle birlikte kadehlerinizi kaldırın. Her nerede olursanız olun sevgili arkadaşımızın ve yeri doldurulamaz ikonun hayatını birlikte kutlayalım” sözlerine yer verdi.

LEMMY KILMISTER KİMDİR?


Motörhead adlı heavy metal grubunun efsanevi sanatçısı Lemmy Kilmister 30 yıl önce oldukça sıradışı olan müzik tarzı ile metal müziğin gelişmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Venom, Destruction ve Sodom gibi dünyaca tanından dev isimlerin (Slayer/Metallica/Cronos/Venom, Schmier/Destruction, Tom Angelripper/Sodom) ilham kaynağı olmuştur. ACDC, Black Sabbath, Ramones gibi 1.nesil Rock'N'Roll gruplarından biri olan Motörhead'i kurmuş ve Motörhead adı altında 24 albüm çıkarmıştır.