Rahmi M. Koç Müzesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılını çok özel bir etkinlikle kutladı. Klasik ve senfonik müziğin en sıra dışı isimlerinden Şef Musa Göçmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “Çoksesli gösteri” ile Rahmi M. Koç Müzesi’nde çocuklarla buluştu. Şef Musa Göçmen’in neşeli sahne şovuna çocuklar da katıldı.

 

Renkli görüntülerin yaşandığı konserde sadece çocuklar değil, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için Rahmi M. Koç Müzesi’ne gelen aileleri de şarkılara eşlik etti.  Gösteride, Bach’tan Mozart’a, Aşık Veysel’den Cumhuriyet Bayramı’na özel marşlara kadar müziğin her tınısı sahnedeydi.

1

Bugüne kadar 60’ın üzerinde gerçekleştirilen ve tamamı kapalı gişe oynayan “Çoksesli Gösteri”, hem sezonun hem de İstanbul’daki ilk gösterisini 29 Ekim’de, bu özel günde Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirdi.

2

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ HAKKINDA

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster–Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.

4

Rahmi M. Koç Müzesi 20 yıllık tarihinde Düş Araçları, Leonardo Evrensel Deha, Görünmez Müzisyenler, Henry Kupjack Minyatür Odalar, 2 Kıta Birleşirken ve İşte Güneş gibi birçok önemli sergiye de ev sahipliği yaptı.

Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır

3

ÇOK SESLİ GÖSTERİ HAKKINDA

Çoksesli Gösteri, dünya çapında birçok dikkat çekici ve başarılı projeye imza atmış besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen'in çocuklara klasik ve çok sesli müziği eğlendirerek sevdiren senfonik orkestralı, kukla korolu yaratıcı ve eğlenceli gösterisidir.6

Çoksesli Gösteri, klasik müzikten rock'a, çizgi film müziklerinden operaya, bestecilerin en bilinen melodilerinden yerel müziğimizin evrensel üslupla işlenmiş eserlerini, şarkılarını eğlence ve komedi ile harmanlayarak bir gösteri sunuyor izleyicilerine.

7