Kanserin nedenleri ve tedavisi ile ilgili sık sık kamuoyunu bilgilendiren İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, yine çarpıcı bilgiler paylaştı. Özellikle akciğer, tiroid, meme kanseri ve lenfomada patlama yaşandığını belirten Dizdar, Türkiye'deki kanser görülme oranı ile ilgili de çarpıcı bir gerçeğe değindi: "Türkiye'deki kanser oranı son 15 yılda yüzde 200 arttı. 1995'te Okmeydanı SSK ve Cerrahpaşa'da yılda 3 bin hasta için dosya açılırken, bu rakam günümüzde 8 bine çıktı".

İLGİLİ HABERYanmış yemekler hangi kanser türlerini tetikliyor?Yanmış yemekler hangi kanser türlerini tetikliyor?


Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre Dizdar kanserdeki artış nedenlerini şöyle sıralıyor:

Sigara, (akciğer ve mesane kanserini tetikliyor)
Radyasyon, (kemik iliği, lösemi ve sarkomlara neden oluyor.)
İşlemden geçerek değer kaybeden yoğurt, süt,
Piliç ve yumurta gibi yeme dayalı et ürünleri
Tarım ilaçları, (anne sütü ile bebeklere kadar ulaşıyor)
GDO'lar
Besinlerde kullanılan hormonlar

"TAVUK YERİNE 40 GÜNLÜK CİVCİV İRİLERİ SATILIYOR"

Et üretimindeki denetimsizliğe dikkat çeken Dizdar, piyasadaki firmaların yasaklara ne kadar uyduğunu bilmediklerini dile getirdi. "40 günlük civciv irilerini tavuk niyetine satıyorlar" diyen Dizdar, bu civcivlere GDO'lu yem yedirildiğini söyledi.

SERADA 4-5 KAT HIZLI ÜRETİM

Sebze tohumlarını ABD, İsrail ve Hollanda'dan alıyoruz. Yarı sentetik tohumlar ve onlarla birlikte özel ilaçlar satın alıp kullanıyoruz. Sera ortamında normalin 4-5 kat hızlı üretim yapıyoruz. Bu tohumların ve üretim sürecinin denetlenmediğini söyleyen Dizdar, sebze içeriklerinin bozulduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABERKanserden koruyan 10 etkili yöntemKanserden koruyan 10 etkili yöntem


"YOĞURT KONUSU ÇOK ÖNEMLİ"

Yoğurt tebliğinin değiştirildiğini belirten Dizdar, artık doğal yoğurt yemediğimizi açıkladı. Dizdar'a göre Almanlar biradan, Fransızlar şaraptan biz ise yoğurttan antioksidan alıyorduk. Ancak bu şansımız artık kalmadı.

"KANSER İLAÇLARI YAŞAM SÜRESİNİ UZATMIYOR"

İlaç sektörünün kanser konusunda uyguladığı politikadan bahseden Dizdar, ilaçların kanser hastalarının yaşam süresini uzatmadığını belirtti. Sektör içinde birleşen firmaların birbirlerini desteklediğini, doktorları da kendilerine çektiğini ve ilaçların gittikçe pahalılaştığını söyleyen Dizdar, kemoterapinin öldürücü etkisinden de bahsetti. Dizdar şunları söyledi: " Tümörü küçültmek için uygulanan kemoterapi tedavisi bazı durumlarda tümörleri küçültemediği gibi hastanın ağır ilaçları kaldıramaması sonucu günden güne kötüleşmesine neden olabiliyor. Kemoterapinin etkili olduğu vakalar da var. Ancak doktorların hastalarını dinlemesi, eğer ki kötü duruma sokuyorsa tedavi stratejisini değiştirmesi gerekli. Maalesef Türkiye'deki mevcut akademik yapı yeniliğe kapalı. Bu da birçok hastanın mağduriyeti anlamına geliyor."

İLGİLİ HABERKanser ne zaman ortaya çıktı?Kanser ne zaman ortaya çıktı?