KASTAMONU'da, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi'nde yeni hizmete alınan 9 ambulans için tören yapıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Kastamonu'da acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen 9 ambulans için İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Şehmus Günaydın, Ak Partili Milletvekilleri Metin Çelik, Murat Demir de katıldı. İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, 9 ambulans ile birlikte son 3 yılda tahsis edilen ambulans sayısının 26'ya ulaştığını söyledi. 2015'te 29 bin 28 acil hastaya hizmet verdiklerini belirten Öztürk, kentsel alanlardaki vakaların yüzde 93'üne 10 dakikanın altında ulaştıklarını kaydetti. Öztürk, 2015 yılında 112 çağrı merkezine yapılan 279 bin 278 çağrıdan sadece yüzde 11'inin gerçek çağrı olduğunu da sözlerine ekledi.
Vali Şehmus Günaydın da Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, "Bu ülkenin ve bu milletin birlik ve bütünlüğünü asla ve asla zedeleyemeyecekler" dedi. Vali Günaydın, Kastamonu'nun zor bir coğrafya olmasına rağmen sağlık hizmetlerinden memnuniyet seviyesinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Vali Günaydın, "Zor coğrafyaya rağmen arkadaşlarımızın özverisiyle sağlıkta memnuniyet oranında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde yüzde 84 civarındayız. Ben bu oranı yakalayan değerli çalışma arkadaşlarıma, katkı veren herkese de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ambulanslar hizmete alındı. Vali Günaydın, ambulanslardan birisinin direksiyonuna geçerek basın mensuplarına poz verdi.



 

DHA