1-'Sizi seviyorum' koması


Wendy Richmond isimli 53 yaşındaki kadının nadir hastalığı duyanları şaşırtıyor. Wendy ne zaman duygusallaşsa, gülse veya ağlasa bir tür koma haline giriyor. Çocuklarına her "Sizi seviyorum" dediğinde komaya giren kadına doktorların tek önerisi duygusallıktan uzak yaşamak.

2- Komadan Almanca bilerek çıktı! 


Sandra Ralic isimli 13 yaşındaki Hırvat kız 24 saat komada kaldıktan sonra ana dili olan Hırvatça'yı unutmuş ancak okulda daha yeni dersini almaya başladığı Almanca'yı sular seller gibi konuşuyordu. Doktorlar hala bu durumun gizemini koruduğunu belirtti.

3- ABBA'yla uyandı
 
Layla Towsey memejit sebebiyle komaya girdiğinde 3 yaşındaydı. 5 gün boyunca komada kalan Layla, ünlü grup ABBA'nın şarkısı Mamma Mia'yı söyleyerek uyandı.

4- Yerinden küfürle sıçradı!


5- 81 yaşından sonra seks bağımlısı oldu

81 yaşındaki Frail Angelo De Luca, ağaçtan düştükten sonra 4 gün komada kaldı ancak asıl şok uyandığında fark edildi. Komadan uyandıktan sonra seks bağımlısı haline gelen adam bu bağımlılığından kurtulamayınca ailesiyle de büyük sorunlar yaşamaya başladı.

6- Komada doğurdu

27 haftalık hamile olan Valerie Leah, domuz gribine yakalanınca doktorlar anne adayını uyutup bebeği öyle doğurmayı planladı. Anne olduğundan habersiz uyutulan Leah, bebeğini 3 hafta sonra uyandığında kucağına alabildi.

7- Bir film klişesi: 'Ben kimim, burası neresi?'

Bir hastalık sonrası beyninde oluşan hasar sebebiyle hastaneye yatırılan Liz Sykes sürekli nöbet geçiriyordu. günlerce hastalığını teşhis etmeye çalışan doktorlar başarılı olamayınca Liz'i bilinçli olarak 3 haftalık bir komaya soktu. Bu sürede hastalığı teşhis edildi ve tedavisi uygulandı. Ancak uyandığında tüm hafızası silinmişti.

8- 19 yıllık komadan sonra... 
 Terry Wallis isimli adam henüz 19 yaşındayken bir kaza sonrası komaya girdi ve tam 19 sene boyunca komada kaldı. İlk söylediği kelimelerin anne ve süt olduğu belirtildi.

9- Komadan çıkan 3 yaşındaki çocuk sigara istedi

3 yaşındaki Ya Wen isimli çocuk bir kamyonun çarpması sonucu komaya girdi. Ciddi şekilde yaralanan ve 5 gün komada kalan çocuk uyandıktan sonra sigara ve alkol kullanmak isteyince hem ailesi hem de doktorlar şok oldu.