Dünyanın önde gelen beyin ve sinir cerrahlarının üye olduğu World Academy Neurological Surgery (WANS), ilk kez bir Türk beyin cerrahının başkanlığında çalışmalarına devam edecek. Türkiye'yi gururlandıran bu başarıya imzasını atan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini belirtti.

World Academy Neurological Surgery (WANS) beyin cerrahisi alanında dünya çapında eğitimlerin verildiği ve politikaların belirlendiği seçkin bir kurum olarak biliniyor. 10 yıl önce akademiye üye olarak seçilen, Acıbadem Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü ve Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Necmettin Pamir,  World Academy Neurological Surgery'nin Atina'da gerçekleştirilen toplantısında başkanlığa seçildi. Pamir, kısa süre önce de nöroşirürji alanında üstün hizmet ve katkılarından dolayı Avrupa-Asya Nöroşirürji Akademisi (Academia Eurasiana Neurochirurgica) tarafından Altın Madalya ödülüne layık görülmüştü.

"BENİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF"

Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, dünya beyin cerrahisinin gelişimine başarılı katkılarını yeni göreviyle taçlandırdı. Dünya Nörolojik Cerrahi Akademisi’ne ilk Türk başkan olarak seçilmesinden çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. M. Necmettin Pamir “Benim için çok büyük bir şeref. Çok sevindirici ve gurur verici” diye konuştu.

ÇALIŞMAK, MERAK ETMEK VE DÜŞÜNMEK...

Gençlere çok çalışmaları, meraklı olmaları, düşünmeleri ve evrensel bilgiye katkıda bulunmaları mesajı veren Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, kendisinin de çalışmaktan beslendiğini, başarısını çok çalışmasına borçlu olduğunu belirterek “Çalışmaktan başka bir şey yok. Başarı kendiliğinden geliyor” dedi.

Necmettin Pamir Kimdir?
Bir dönem Türk Nöroşirürji Derneği Başkanlığı’nı yürüten, Amerikan, Alman ve Dünya Nöroşirürji Akademilerinde üyeliği bulunan, 17 ulusal ve uluslararası derneğin üyesi olan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir’in nöroşirürji üzerine 200’ün üzerinde uluslararası, 100’den fazla ulusal dergilerde yayınlanmış çalışması bulunuyor. Bugüne dek 175 uluslararası ve 385 ulusal kongre bildirisi ile 35 uluslararası ve 57 ulusal konferansa katılımda bulunan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, dünyanın sayılı beyin cerrahlarının arasına alındığı Amerikan Beyin Cerrahi Akademisi’nde de görev aldı. 1953 doğumlu olan Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, American Academy'e Prof. Dr. Gazi Yaşargil’den sonra girebilen ikinci Türk beyin cerrahı olurken, dünyanın sayılı akademik beyin cerrahisi topluluğu olan ve Avrupa ve Asya’dan 50’şer aktif üyesi bulunan, bir dönem de Genel Sekreterlik ve Başkanlığını yaptığı Avrupa-Asya Nöroşirürji Akademisi’nin (Academia Eurasiana Neurochirurgica) 1984’ten beri verilen 5. Altın Madalyasının da sahibi olmuştu.