Vitaminler insan vücudunda hayatsal olayları düzenlerler. Vitaminler besinlerden alınır.
Peki hangi besinlerde hangi vitaminler var? Vitaminlerin faydaları nelerdir? Hangi vitamin neye yarıyor?

A VİTAMİNİ: Deri ve göz sağlığı için gereklidir. Kemik ve diş gelişimine katkıları vardır. Balık, süt, yumurta, havu., kereviz, domates, taze fasulye. fıstık, mantar, ceviz gibi besinlerde bulunur.

B VİTAMİNİ: Protein, karbonhidrat ve yağların vücutta kullanımında etkilidir. Sinir ve kasların gelişiminde katkıda bulunur. Süt, süt ürünleri, kırmızı et, tahıl ve sebzelerde bulunur.

vitamin1

C VİTAMİNİ: Diş ve diş eti sağlığı için gereklidir. Vucuttaki direnci arttırır. Taze meyve ve sebezelerde özellikle turunçgillerde bulunur.

D VİTAMİNİ: Kemik ve diş gelişimi için gereklidir. D vitaminin ön maddesi besinlerden alınır. Güneş ışınları oluşumunda etkilidir. Karaciğer, kırmızı et, tahıl, yumurta, süt ürünleri, balık gibi besinlerde bulunur.

E VİTAMİNİ: Vücudun büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Bitkisel yağlar, balık, yeşil sebzeler, kırmızı et ve tahıllarda bulunur.

K VİTAMİNİ: Damar dşında kan pıhtılaşmasını sağlar. Kırmızı et, karaciğer, pirinç, domates, muz, şeftali, çilek gibi besinlerde bulunur.