Milli Takımımız, Fransa yolundaki son hazırlık maçlarından biri olan Karadağ karşılaşmasında isteneni ortaya koyamadı. Evet belki son dakikada attığı golle galip gelmeyi bildi ancak oyun olarak umut vermedi. İngiltere ile oynadığımız maç hem oyuncuları hem Fatih Terim’i hem de Türk halkını heyecanlandırmıştı. Bu mücadelede vasatı aşamadık.

Milli Takım’da gözümüze batan en bariz şey, Fatih Terim’in umut bağladığı birçok oyuncumuzun hazır olmayışı. En büyük sıkıntımız da savunmada. Mehmet Topal’dan stoper yaratmaya çalışmak yerine, bu sene Başakşehir’de kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Yalçın Ayhan’a milli davet yapılması çok daha isabetli olurdu. Yalçın bu sezon takımının tüm maçlarında 90 dakika forma giydi. Hem çok tecrübeli hem de aç. Savunmadaki sıkıntılarımızı gideremezsek bu maçtaki görüntümüzle Fransa’da işimiz çok zor. Mehmet Topal’ın gerçek yerinde oynaması yaratıcılık özelliği yüksek olan oyuncularımızın yükünü hafifletip, futbol kalitemizi arttıracaktır.

Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte Şener oynadı. O da neredeyse koca bir sezonu yedek kulübesinde geçirdi. Bu maçta kafalarda soru işareti oluşturdu, dikkat!

Emre Mor’a ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Oyuna girdikten sonra önemli işler yaptı, hücum zenginliği kattı ve gol de bu etkinliğin sonunda geldi. Emre ülkemiz için büyük kazanç. Onu Milli Takım’a kazandıranlara teşekkür etmek lazım.

Arda’dan da çok şey bekliyoruz ama kafası hâlâ bu sene Barcelona’da yaşadığı sıkıntılı süreçte kalmış. Motivasyonunu kaybetmiş bir havası var. Bir an önce toparlanması lazım çünkü Milli Takım’ın ona çok ihtiyacı olacak. Mehmet Topal’a harika bir asist yaptı ama ondan da daha iyisini beklemek hakkımız.