Galatasaray’ın geleceğin yıldızı olarak adlandırdığı ve 2013 yılında 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Bruma, Fransa yolcusu… Sarı-kırmızılı kulübün bir türlü beklentileri karşılayamadığı gerekçesiyle elden çıkarmak istediği Portekizli genç yeteneğe, Monaco talip…

Sezon başında 8 milyon Euro satın alma bedeli ile İspanya La Liga takımlarında Real Sociedad’a kiralanan Bruma, burada sergilediği performans ile Fransız ekibinin dikkatini çekti. Monaco’nun sezon sonunda Portekizli futbolcuyu transfer etmek için Galatasaray ile pazarlık masasına oturacağı öğrenildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre kadroda kiralık olarak bulunan Helder Costa’nın performansından memnun kalan ancak Benfica’nın belirlediği 15 milyon Euro satın alma maddesini çok bulan Monaco yönetimi, yeni arayışlara girdi. Sporting Lizbon’da oynadığı dönemden bu yana takip ettiği Bruma’yı kadrosuna katmayı düşünen Monaco, Real Sociedad’ın sezon sonunda alacağı kararı beklemeye başladı.

Eğer Real Sociedad, 21 yaşındaki kanat oyuncusunun 8 milyon Euro tutarındaki satın alma maddesini kullanmazsa, Monaco devreye girecek. Bruma ile ilgilenen bir diğer kulüp Borussia Dortmund da sezon sonunda yaşanacak gelişmelere göre transfer yarışına dahil olup olmayacağına karar verecek.

Galatasaray’ın, eğer genç yıldız adayının transfer sürecinde akılcı bir yol izleyebilirse en az 10 milyon Euro’yu kasasına koyabileceği söyleniyor.