Galatasaray, Burak Yılmaz’ın Çin’e transferinden Trabzon’un hak ettiği yüzde 25’lik paydan feragat edilmesi halinde, Salih’in bonservisini bırakabileceğini bildirdi.


Trabzonspor’un hakeme kırmızı kart gösterme olayından sonra bonservisini almak istediği Salih Dursun için,Galatasaray’dan şartlı yeşil ışık. Sarı-Kırmızılılar, Burak Yılmaz’ın Çin’e transferinden Trabzon’un hak ettiği yüzde 25’lik paydan feragat edilmesi halinde, Salih’in bonservisini bırakabileceğini bildirdi. Yaklaşık olarak 2 milyon Euro’ya denk gelen bu parayı, Trabzon’un isteyip istemeyeceği şimdi merak konusu haline geldi.

Burak Yılmaz’ın, Çin’in Beijing Gouan Kulübü’ne 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transferi nedeniyle Trabzonspor’a 2 milyon Euro ödemesi gereken Galatasaray, sürpriz bir öneri yapma kararı aldı. Sarı kırmızılılar ezeli rakibine bu parayı ödemek yerine kiralık olarak bordo mavililerde oynayan Salih Dursun’un bonservisini teklif edecek.

İki sezon önce kiralık olarak Trabzonspor’a giden tecrübeli oyuncunun kontratından yazan satın alma opsiyonu ise 1 milyon 750 bin Euro.

G.Saray-Trabzon maçında tartışmalı kararlara imza atan hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kart sonrasında Karadeniz ekibi ve taraftarının büyük sevgisini kazanan Salih Dursun’un şehre heykeli de dikilecek.

Eğer Trabzonspor, G.Saray’ın sunacağı teklifi kabul ederse Burak Yılmaz için sarı kırmızılılar sadece 250 bin Euro ödeme yapacak.