UEFA’nın dün resmi sitesinden yaptığı açıklama ile Galatasaray’a verilecek muhtemel cezanın ilk işaret fişeğini çakarken, sarı-kırmızılı kulübü yaptığı ilk uyarıda 3 yılda en fazla toplam 30 milyon Euro zarar edebileceğini iletmişti. Ancak Ünal Aysal döneminde gerçekleşen transfer harcamaları ile Sarı Kırmızılı kulübün futbol takımının bağlı olduğu Sportif A.Ş.’nin zararı 3 yılda 100 milyon Euro sınırına dayanmıştı. Transfer edilen oyunculara verilen yüksek bonservis bedellerine karşı aynı oyuncular zararına satışlar ile elden çıkarıldı.

EN İYİ ÖRNEK AMRABAT

Galatasaray’ın nasıl zarar ettiği ise her transfer döneminde ayna gibi yansıyor. Sarı Kırmızılı kulüp Kayserispor’dan 2012 Temmuz ayında transfer ettiği Amrabat’a 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Ancak Amrabat yabancı kısıtlamasının olduğu bu dönemde sarı-kırmızılı takımda fazla forma şansı bulamadığı gibi cüzi rakamlarla 2 yıl üst üste Malaga’ya kiralanırken geçtiğimiz Haziran ayında da 3,5 milyon Euro bonservis bedeli ile aynı kulübe satıldı.

Galatasaray Amrabat’tan alım satımın da sadece 6 milyon Euro zarar etti. Sarı-kırmızılıların bu zarar tablosu Malaga’nın Faslı yıldızı Premier Lig Kulübü Watford’a 8.6 milyon Euro’ya satmasıyla daha da dramatik bir hal aldı. Malaga böylece Amrabat’tan 5.1 milyon Euro kar ederken, Galatasaray bu transfer hareketlerinde tek zarar eden kulüp olarak yer aldı.