Antalyaspor’un sezon başında kadrona dahil ettiği, henüz yarım sezon oynamasına rağmen saha içi ve saha dışı davranışları ile Türkiye’deki tüm futbolseverlerin gönlünü fetheden Samuel Eto’o’nun, Çin’e transfer olmak üzere olduğu öğrenildi. Antalyaspor’un 10 milyon dolar bonservis bedeli belirlediği Kamerunlu yıldız takımdan ayrılırsa, yerine Pato’nun transfer edilmeye çalışılacağı iddia edildi.

Çin Süper Ligi ekiplerinden Jiangsu Suning’in Samuel Eto’o’ya dudak uçuklatan bir teklifte bulunduğu belirtildi. Fanatik gazetesinden Ömer Necati Albayrak’ın haberine göre Eto’o’ya 2,5 senelik sözleşme ve toplamda 27,5 milyon dolar öneren Jiangsu Suning, yıldız futbolcuyu ikna etti. Antalyaspor ile pazarlıklara başlayan Çin ekibinin, 10 milyon dolar bonservis bedelini indirmeye çalıştığı belirtildi. Haberde ayrıca, Başkan Gültekin Gencer’in bonservis konusunda anlaşılması durumunda transfere onay vereceğine de yer verildi.

ETO’O GİDERSE PATO GELİYOR

Eto’o’nun takımdan ayrılacak olmasıyla beraber başkan Gültekin Gencer de yeniden kolları sıvadı ve bir başka dünya yıldızını kulübe kazandırmak için çalışmalara başladı.

Birkaç sezondur özellikle Galatasaray’la adı anılan Brezilyalı forvet Alexandre Pato’yu, Kamerunlu yıldızın yerine takıma kazandırmak isteyen Gencer’in 26 yaşındaki forvetle birçok konuda anlaşma sağladığı ve Pato’nun kısa süre için Antalya’ya gelmesinin beklendiği belirtildi.