Her maçta futbolu değil hakem hatalarını konuşmaya alışmıştık ama bu kez Deniz Ateş Bitnel sayesinde dünya bizi konuştu. Trabzonsporlu Salih Dursun haftanın en doğru kartını gösterdi ve ezilenlerin sesi oldu.


Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasına ‘ateş’ düştü. Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması bitime 4 dakika kala hakem Deniz Ateş Bitnel’in kötü yönetimiyle alev aldı. Trabzonsporlu Salih Dursun, tarihe geçen bir protestoya imza atarak Deniz Ateş Bitnel’in kartını elinden alıp hakeme kırmızıyı gösterdi.

Anadolu futbolu için ihtilal sayılacak bu hareket kısa sürede diğer kulüplerden de destek gördü. Aslında Salih, kırmızı kartı Futbol Federasyonu ve uzantısı Merkez Hakem Kurulu’na göstermişti. Bir isyan bayrağıydı. Başkaldırıştı. Gelgelelim, Türk futbolunun patronları bir gün sonra kamuoyunun karşısına çıkmaktan utanmamış ve değil istifa, özür bile dilememişti. Futbolumuz da ‘Aynı tas aynı hamam’ dönemi devam edecek.

KOLTUK DEĞİŞTİ

Fenerbahçe  ile Beşiktaş arasındaki zirve yarışı el değiştirdi. Deplasmanda Bursaspor’u ve kaleci Harun’u geçemeyen sarı-lacivertliler altın değerinde 2 puan kaybedince, maç eksiğine rağmen Gençlerbirliği karşısına çıkan Beşiktaş, Gomez’in ustalık kokan golüyle emaneti geri aldı ve liderliğe oturdu.

Hafta sonunda yüzleri güldüren gelişmeler de oldu elbet. Küme düşme hattından kurtulmak isteyen Eskişehirspor taraftarları, Kasımpaşa ile oynanan ve kaybedilen mücadelede ‘vefa’ örneği’ gösterdi. 90 dakika bitimi bütün futbolcu ve teknik heyeti çağıran Es-Es sevdalıları, aşklarını bağrına bastı. Düşme hattı demişken, geçen hafta maçlarını kazanan Sivasspor, Eskişehir ve Mersin, bu hafta da hep birlikte üzüldü. Torku Konya ise Avrupa kupaları için Kocaman bir adım attı.