Apple, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iWatch 2 ile yeni mobil işletim sistemi iOS 10'u dün akşam yaptığı organizasyonla tanıttı. Aylar öncesinden hakkında birçok iddialar ortaya atılan iPhone 7 teknolojiseverlerin beğenisine sunuldu. iPhone 7 için ortaya atılan özelliklerine ilişkin iddialar doğrulandı. Bunlardan bazıları su ve toz geçirmemezlik, kulaklık girişinin kaldırılması, çift kamera gibi. İşte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı...

 

iPHONE 7'NİN ÖZELLİKLERİKonferans'ın en önemli bölümü iPhone 7'nin tanıtımı oldu. iPhone 7'nin iPhone serisine nasıl yenilikler getireceği merak ediliyordu. İşte iPhone 7'nin özellikleri:
- 4 çekirdekli 64-bit A10 Fusion çipi ilk iPhone'un işlemcisinden 120 kat daha hızlı. Çekirdeklerden ikisi yüksek verimlilik için çalışacak. Böylece yüksek işlemci gerektirmeyen işlemler bu iki çekirdek tarafından yapılacak böylece pil ömrü daha verimli kullanılacak.
- iPhopne 7 dahili hafıza olarak 32, 128 ve 256 GB seçeneklerini sunuyor.
iPhone 7'nin belleği ise 2 GB.
- iPhone 7 şimdiye kadar ki en uzun pil ömrünü sunacak. iPhone 6s Plus'a göre ortalama 1 saat daha fazla pil ömrüden faydalanılabilecek.
- A10'un grafik performansı orjinal iPhone'dan 240 kat daha güçlü.

iphone 7 versiyonlari- İki arka kamera
- iPhone Home tuşu yeniden tasarlandı. iPhone 7 yeni home tuşu baskıyı duyarlı ve kullanıcıya geri bildirimde bulanabiliyor.
- Su ve toza karşı dayanıklılık!
- Yeni bir kamera sistemi. Optik stabilize ile titreşim engelleme, %50 daha çok ışık alan lens, %60 daha hızlı ve %30 daha verimli sensör dört renkli flash ve resim kalitesini 25 mili saniyede otomatik olarak yükselten akıllı görsel işleme yazılımı.
- Ön tarafta 7 MP HD camera, otomatik titreşim düzeltme
- 12 MP arka kamera, 6 elementli lens.

iphone 7 çift kamera

- iPhone Plus'da 2 12 MP kamera. Bu kemeralardan biri geniş açı diğer telefoto. İki kamera sayesinde zoom yapıldığından telefoto lens ile fotoğraf çekilebilecek. Böylece yazılım ile yapılan yakınlaştırmaya  göre çok daha yüksek kalite de fotoğraflar çekilebilecek. İki kameranın diğer bir avantajıda fotoğraf çekiminde derinlik etkisinin daha iyi bir şekilde yaratılması.
- Retina HD ekran %25 daha parlaklık sunacak.
- iPhone 7 biri üstte diğer altta iki hoperlöre sahip.
- Apple'ın yeni kulaklıkları ligthning soketi ile bağlanacak. Analog kulaklıklar ise bir adaptör ile telefona bağlanabilecek. Yeni kulaklıklar ve analog-lightning soketi dönüştürücüsü de iPhone 7 ile beraber kutudan çıkacak.
- iPhone 7 tanıtımı ile beraber Apple yeni kablosuz kulaklıkları tanıttı. Airpod adı verilen kulaklıkları 24 saat kullanılabiliyor. Şarj aleti aynı zamanda kulakları taşımak için de kullanılabiliyor.
-
apple airpod
iphone 7 gül rengi

iPHONE 7 NE KADAR?


iPhone 7'nin fiyatı 649, iPhone 7 Plus 769 dolar olarak açıklandı. Ekim ayında satışa çıkarılacak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın Türkiye'de satış fiyatı kesin olmamakla birlikte 3600 TL ile 4900 TL olarak tahmin ediliyor.

APPLE KONFERANSINDAN CANLI NOTLAR


- Konferans Apple Ceo'su Tim Cook'un ünlü bir ABD'li komedyen James Corden ile yer aldığı bir skeç ile başladı.
- Tim Cook, konuşmasına Apple Music'in başarıları ile başladı.
- Ünlü Ninntendo oyunu Mario App Store geliyor! Tim Cook sahneye Mario'nun yaratıcısı Shigeru Miyamoto'yu sahneye davet etti.
- Miyamoto Mario'nun iPhone'da nasıl oynanabileceğini açıkladı. Mario oyununu tek elle oynyabileceksiniz. Mario, iPhone yeni bir oyun modu olan Toad Rally ile geliyor. Toad Rally modundan dünyanın her yerindeki oyuncularla kısıtlı bir sürede en çok parayı toplamak üzere yarışacaksınız. 2016'da Noel zamanı çıkacak olan oyun ücretsiz olarak oynanabilecek.
- Tim Cook, Apple eğitime verdiği önemini anlattı ve ConnectED programı dahilinde 4500 öğretmene Apple cihazları verileceğini açıkladı.
- iWork için gerçek zamanlı ortak çalışma özelliği tanıtıldı.
- Tim Cook, Apple Watch 2 tanıtımı öncesinde Apple Watch'ın saat markaları arasında 2. sıraya yükseldiğini açıkladı.
- Jeff Williams sahneye geldi ve Apple Wacth'ın yeni işletim sistemi Watch OS3'ün getireceği yenikleri açıklamaya başladı.
- Pokemon Go'nun Apple Watch 2'ye gelişini anlatmak için sahneye oyunun yapımcısı Niantic LAB'in CEO'su John Hanke geldi.
- Apple Watch 2 detaylı bir şekilde tanıtıldı. Apple Watch 2'nin güçlenen teknik donanımı yanında Seramik modeli dikkat çekti.
- Apple Watch 2'nin tanıtımı sonrası Tim Cook sahneye iPhone 7'nin tanıtımı için döndü. Tim Cook iPhone^2un satış başarısından bahsettikten sonra iOS10'un çıkışına değindi. iOS 10 iPhone 7 almasanız bile kullanıcılara pek çok yeni özellik getiririyor.
- iOS ile mesajlaşma uygulamasına yeni özellikler geliyor!

APPLE WATCH 2'NİN ÖZELLİKLERİ


apple watch 2-1

WatchOS 3:
- Bir düğmeye basılı tutarak acil durum (911 gibi) numaralarını arama
- Stresle baş etmeye yardımcı bir uygulama
- Fitness, gazete, sağlık oyun olmak üzere pek çok yeni uygulama geliyor.
- Pokemon Go Apple Watch'a geliyor! PokemonGo Apple Watch'da yürüyüşünüzü takip edip yumurtaları açmanıza, karşınıza çıkan pokemonlardan haberdar olmanıza olanak sağlayacak.
pokemon go apple watch- Apple Watch 2 Seri 1'nin fiyatı 269, Seri 2'nin de 369 dolar olarak açıklandı. Ön siparişler 9 Eylül'den itibaren alınmaya başlanacak!
- Apple Watch su geçirmez olacak ve 50m derinliğe kadar basınca dayanacak.
- 2. jenerasyon sistem paketi: Dual Core CPU, 2 kat güçlü yeni bir GPU, 2 kat daha parlak yeni jenerasyon ekran (Bu ekran Apple'ın şimdiye kadar kullandığı en parlak ekran.).
- Apple Wacth 2 GPS desteği sunacak.
- Apple Watch 2 yeni tasarımı ile renkli modeller sunacak. Apple Watch 2'nin ayrıca seramik malzemeli bir modeli de satılacak. Ayrıca spoer markası Nike için de özel bir Apple Watch modeli çıkacak.
Apple Watch 2 çeşitleri...

Apple Watch 2 çeşitleri

Seramik Apple Watch 2 Seramik Apple Watch 2