Huawei, dünyanın ilk çift Leica kamera donanımına sahip akıllı telefonu Huawei P9’u tanıttı. Leica Camera AG işbirliği ile geliştirilen Huawei’nin yeni akıllı telefonu P9, kullanıcılara devrim niteliğinde kamera deneyimini sunuyor. Tanıtım esnasında sahneyi paylaşan bir diğer ürün ise Huawei’nin üçüncü nesil akıllı bilekliği B3 Talkband oldu.


Londra Battersea Evolution’da görkemli bir törenle sektörle buluşan Huawei P9’un tanıtım toplantısında, BBC Global News CEO’su Jim Egan, Vogue Çin Edisyonu Yayıncısı Anita Chang, Conde Nast CEO’su Jonathan Newhouse ve Huawei İngiltere Yönetim Kurulu üyeleri Sir Andrew Cahn ile Dame Helen Alexander gibi isimler bir araya gelirken, ürünün çarpıcı televizyon reklamı da katılımcılarla ilk kez paylaşıldı. Huawei P9 reklam filminin, Hollywood ve Şangay yıldızlarının bir araya geldiği kamera arkası görüntüleri Huawei ve Leica işbirliğinin ne denli renkli olduğunu ortaya koydu. Tanıtım filminin yıldızları, Huawei’nin global marka elçisi Henry Cavill ve ünlü aktris Scarlett Johansson’du. Cavill, P9 tanıtım toplantısına, dünyaca ünlü fotoğrafçılar Mary McCartney ve David Guttenfelder ile birlikte katıldı.

Huawei Tüketici Elektroniği İş Birimi CEO’su Richard Yu, Huawei P9 kullanıcılarına 100 yıldan uzun bir süredir fotoğrafçılık konusunda uzman olan Leica’nın rakipsiz kalitesiyle, benzersiz bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatmaktan büyük heyecan duyuyor. Fotoğraf deneyimi, akıllı telefonlarıyla milyarlarca kare çeken kullanıcılar her geçen yıl daha büyük büyük önem taşıyor. P9 kullanıcıları, son derece güçlü ve şık bir akıllı telefonla; göz alıcı bir berraklık, zenginlik ve canlılıkta muhteşem fotoğraflara imza atacaklar.” şeklinde konuştu.

P9, 5,2 inç 1080p ekranıyla, gücünü yeni Kirin 955 2,5GHz 64-bit ARM-tabanlı işlemciden alıyor ve performans konusundaki iddiasını sürdürüyor. P9’un 3.000 mAh yüksek yoğunluklu bataryası da dikkat çekiyor.