Geride bıraktığımız yaz döneminde pazara sunulan Samsung Galaxy Note 7, sahip olduğu teknik özellikler ve kullanıcı deneyimi ile Android ekosistemi içindeki en başarılı modellerin başında geliyordu.

Ancak bir anda patlayan telefonlar, batarya sorunları, değişim süreci, yeni üretim modellerde de giderilemeyen bu hatalar nedeniyle Galaxy Note 7'nin ömrü çok kısa oldu. Samsung ise Galaxy Note 7'nin fişini tamamen çekmeye hazırlanıyor.

Star Wars 8 sızdırıldı!

Note 7’nin fişi çekiliyor

Samsung'un patlayan Galaxy Note 7 nedeniyle oluşan krizi dünyanın her yerinde başarıyla yönettiği bir gerçek ancak ilginç bir durum var bu da bazı Note 7 sahiplerinin telefonlarını iade etmemesi.

Para iadesi ve ürün değişimi ile müşteri memnuniyetini yüksek seviyelerde tutmayı hedefleyen firma, riskli olmasına rağmen kullanıcıların iade etmediği telefonlar yüzünden stresli günler yaşamaya devam ediyor.

Belirli şekillerde telefonun kullanımını kısıtlayan Samsung, yıl sonuna kadar pazarda aktif halde kullanılan tüm Galaxy Note 7 modellerini tamamen çalışmaz hale getirmeyi yani fişini çekmeyi hedefliyor. Yayınlanacak son bir güncelleme ile Note 7'lerin kullanılamaz hale gelmesi bekleniyor. Bu konuda asıl merak edilen konu ise opsiyonel bir güncelleme olursa, bu yazılım güncellemesini indirmeyen ve kurmayan kullanıcıların elindeki telefonların nasıl devredışı bırakılacağı