Batarya problemi ile karşılaşmasa belki de yılın telefonu olacak Galaxy Note 7, Samsung’un bu yıl en büyük talihsizliği oldu.

Önce yenileriyle değiştirilen daha sonra ise toptan geri çekilen Galaxy Note 7, teknoloji dünyasının en çok konuşulan konularından biri oldu.

Peki bu olay, tüketicilerin Samsung’a bakış açısını değiştirdi mi?

HTC, akıllı telefon pazarından çekiliyor mu?

İlginç anket sonuçları!


Yapılan ankete göre katılımcıların %27'si Galaxy Note 7 olayına rağmen yeni bir akıllı telefon alacaklarında ilk tercihlerinin Samsung olacağını söyledi.

Galaxy Note 7 olayından haberdar olmayan %25'lik kesim de aynı şekilde ilk tercihlerini Samsung'dan yana kullanacaklarını belirtti. Ankete katılan ve halihazırda Samsung telefon kullananların %92'si ise, ileride tekrar Samsung telefon almayı düşündüklerini belirtti.

Bu arada ankete göre Apple kullanıcıları da en az Samsung kullanıcıları kadar sadık. Çünkü şu anda iPhone kullanan katılımcıların %92'si bir sonraki telefonlarının yine iPhone olacağını söylüyor. Hem bu anket, hem de Galaxy Note 7 modelinden ücret iadesi almak yerine Galaxy S7 Edge gibi modelleri almayı tercih eden kullanıcılar gösteriyor ki, yaşanan talihsiz olay; insanların Samsung'a olan algısını çok da kötü yönde etkilememiş.