Theverge adlı internet sitesinde yayınlanan habere göre, Google Chorme'un özellikle internet altyapısının yavaş olduğu ülkeler için yaptığı açıklamada, internet kullanımını daha işlevsel hale getirmek için bazı yeni özellikler getireceğini duyuruldu. Hindistan ve diğer düşük hızlı internet kullanan ülkeler odaklı yapılan açıklama, birçok ülkedeki kullanıcı için veri tasarrufu konusunda yararlı olacak.

İKİ KAT HIZLI AÇILAN SAYFALAR


Özellikle Android işletim sistemi için gelecek güncellemede, Chrome veri tasarrufu modunda MP4 dosyaları normalden %67 daha az veri kullanarak izlemeyi sağlayabilecek. 2G seviyesinde bir internet hızına sahip olduğunuz ortamlarda Google Chorme otomatik olarak sayfaları düzenleyerek iki kat hızlı açılmasını sağlayacak ve %90'a varan bir veri tasarrufu sağlayacak.

chrome-video-indirme


ÇEVRİMDIŞI VİDEO İZLEME İMKANI


Chorme'a gelecek güncellemeyle birlikte eklenecek video indirme özelliği çevrimdışı ortamlarda da video izlemeyi sağlayacak. Açık olan sekmelerdeki videolar Wi-Fi olan ortamlarda otomatik olarak indirilecek ve internetin olmadığı ortamlarda da kullanılabilecek, eğer bağlantı kesilirse sonraki Wi-Fi bağlantısında yüklemeler otomatik olarak devam edecek. Google ayrıca tavsiye edilen sayfaları daha sonra çevrimdışı erişilebilmesi için sayfaları indirerek içerikleri kullanıcıya sunacak. Başlangıçta bu tavsiyeler popülere dayalı olsa da, zamanla kişiselleştirilmiş hale gelecek.

İLGİLİ HABERGoogle'ın doğum günü doodle olduGoogle'ın doğum günü doodle oldu


GÜNCELLEME EKİMDE BEKLENİYOR


Gelecek özelliklerin birçoğunun ekim ayında gelecek Google Chrome'un 54. versiyonunda olması bekleniyor. Bazı özelliklerin ise 55. versiyona kadar sarkabileceği beklenmekte.

Kaynak: Theverge

İLGİLİ HABERGoogle Allo nedir? Google Allo'nun özellikleri nelerdir?Google Allo nedir? Google Allo'nun özellikleri nelerdir?