Geçtiğimiz günlerde lanse edilen Google Pixel ve Google Pixel XL modelleri, gelen bilgilere göre kullanıcılar tarafından beğeni ile karşılandı ve cihazın stokları kısa bir süre içerisinde tükendi.Bugün ise, Pixel XL modelinin üretim maliyeti ortaya çıktı.


Google Pixel XL üretim maliyeti ne?


Google Pixel XL, 769 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Öte yandan, IHS Markit adlı bir araştırma firması tarafından ürünün 285 dolara üretildiği söyleniyor. Bu maliyetin hemen hemen Apple iPhone 7 Plus ve Samsung Galaxy S7 Edge ile aynı civarda olduğunu da not olarak düşmek gerek.

Türkiye’de fenomenlerin hesapları çaılndı!

Google’ın ürüne biçtiği fiyat ile elde ettiği kâr arasındaysa 485 dolarlık bir fark bulunuyor. Tabii ki tüm fark Google’ın cebine gitmiyor. Ne de olsa cihazların ek olarak geliştirme ve pazarlama maliyetleri de bulunuyor.

Pixel XL neler sunuyor?


Google Pixel XL’in 5.5 inçlik 1440 x 2560 çözünürlüğündeki AMOLED ekranı Corning Gorilla Glass 4 ile korunmakta. İşlemci tarafındaysa Qualcomm Snapdragon 821 yer alıyor ve cihazda 4 GB RAM bulunuyor. Depolama seçenekleri olaraksa 32 GB ve 128 GB seçenekleri sunulmakta. Arkada çift LED flaşlı 12 MP kamera, öndeyse 8 MP bir kamera yer alırken bataryanın ise 3450 mAh olduğunu hatırlatalım.