Leica ve Huawei, Çinli akıllı telefon üreticisinin son amiral gemisi modelleri P9 ve P9 Plus için beraber çalışmışlardı. Cihazın kamera lensleri Leica tarafından üretilirken, bu iş ortaklığı telefonla sınırlı kalacak gibi görünmüyor.

Ar-Ge merkezi kuruluyor

7 ay önce optik mühendislik alanında işbirliğini duyuran iki şirketin yeni araştırma ve geliştirme laboratuvarı Almanya'da Leica'nın genel merkezinde kuruldu. Max Berek Innovation Lab ismi verilen araştırma merkezinde, yeni optik sistemler, görüntü işleme, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik alanında çalışmalar yürütülecek.

Twitter satılıyor mu?

Laboratuvar, fotoğrafik uygulamalardaki ve mobil cihaz uygulamalarındaki görüntüleme kalitesini artırmak için optik sistemlerin ve yazılım tabanlı teknolojileri geliştirecek. Bunlarında dışında, sayısal görüntüleme, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) çözümleri üzerinde çalışılacak. Gelecekte veri trafiğinin %90'ını görüntü ve videoların oluşturacak olması, İş ortaklığının haricinde böyle bir araştırma merkezinin kurulmasını gerekli kılmış gibi görünüyor.