Yakın zamanda tanıtılması beklenen LG G6, şirketin en yeni amiral gemisi olacak. Resmi tanıtımdan önce ortaya çıkan bilgiler, telefonun bazı özellikleri hakkında önemli bilgiler veriyor.

Sar değeri en düşük telefon ne?

LG G6 modelinin, parmak izi okuyucusuna göre çok daha ileri düzey güvenlik sağlayan iris tanımlama teknolojisiyle gelebileceği iddia ediliyor. Biyometrik güvenlik anlamında daha güçlü ve tutarlı olan bu teknoloji bir hayli önmli.

Şirket ayrıca LG Pay olarak adlandırılan bir Samsung Pay rakibi için de çalışmalarını sürdürmekte. Öte yandan çalışmaların yön değiştirdiği, fiziksel ve programlanabilir Beyaz Kart yerine, LG tarafından Manyetik Güvenli İletişim (MST) teknolojisinin kullanılacağı söyleniyor. Samsung Pay için kullanılan teknolojiyle oldukça benzer olan MST teknolojisi sayesinde LG Pay, NFC tabanlı terminallerle ve geleneksel kaydırma tabanlı kiosk’lar ile uyumluluk gösterebilecek.

LG G6’da yine çıkartılabilir bataryalara yer verilmesine de özellikle Samsung Galaxy Note 7 olayının ardından kesin gözüyle bakılıyor.


NE ZAMAN ÇIKACAK?


Yeni amiral gemisi LG G6’nın 2017’nin ilk çeyreği içerisinde sunulması beklentileri oldukça yüksek. Bakalım LG G6, LG G5’in üzerinde bir satış rakamı elde edebilecek mi?