Çıktığı günden bu yana bütün dünyanın konuştuğu mobil oyun Pokemon GO, her ne kadar son dönemde oyuncu kitlesini biraz kaybetse de hâlâ milyonlarcak işi tarafından oynanıyor.

Öğrencinin cebinde iPhone patladı!

İnsanları dışarı çıkarmaya ve yürümeye teşvik eden yapısıyla ilginç bir sosyalleşme aracı olan Pokemon GO, görüşüne bakılırsa Japonya’daki etkisiyle intiharları da önlemiş durumda.

Ünlü kayalıklarda artık oyuncular var

Oyun, Japonya’nın en ünlü intihar noktalarından birinin artık tercih edilmemesini sağladı. 2000 yılından beri 25 kişinin hayatına son verdiği Tōjinbō kayalıkları, artık intihar etmek isteyenler tarafından tercih edilmiyor.

Böyle alakasız bir konuda Pokemon Go'nun katkısı ne olabilir? Elbette çok basit; Niantic Games gitmiş Tōjinbō kayalıklarına Pokestop koymuş. Haliyle Pikachu peşinde koşan eğitmenler kayalıkların eskisi kadar tenha olmamasına neden olmuş.

İntihar etmek isteyen, daha doğrusu intihar etmeye kararlı olan kimseler genellikle bunu yalnız ve caydırıcı etkiler olmadan yapmak isterler. Kayalıklardan atlamaya çalışırken, arkanızda mekana lure atmış Pokemon delileri varsa, böyle bir işe kalkışmazsınız. Belki de Niantic bu Pokestop'u bilerek oraya koymuştur, kim bilir.