Yine de Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 4 Pro ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Cihaz, televizyonunuz 4K olsa bile konsolunuz 4K görüntü veremeyebilir.  Çünkü uyumsuzluk yüzünden konsoldan görüntü alma kısmında bile büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.

FIFA 17 hafta sonu ücretsiz oluyor!

Sony geçtiğimiz aylarda yeni oyun konsolu olan PS4 Pro'yu duyurdu, Kasım ayının başlarında da cihaz marketlerde yerini aldı. 4.20 TFLOPS Polaris mimarili işlemci sayesinde de konsol hem doğal hem de upscale olarak 4K görüntü vermeye başladı. Ancak birçok PlayStation 4 Pro kullanıcısı TV uyumsuzluğu nedeniyle 4K görüntü alamıyor ve bunu denediğinde boş ekran ile karşılaşıyor.

Sony her ne kadar bu durumla alakalı olarak TV geliştiricilerini hedef gösterse de sorun sistem yazılımından kaynaklı gibi görünüyor. Çünkü konsol üzerinde yapacağınız bir oynama ile 4K ve HDR özelliklerini TV üzerinde aktif hale geliyor.

Eğer siz de böyle bir problem yaşıyorsanız yapmanız gereken, Konsolu güvenli modda başlatmak ve HDCP bağlantısını değiştirmek oluyor. HDCP 2.2'dene HDCP 1.4'e geçtiğinizde 4K/HDR özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Elbette 2.2'de aldığınız kaliteyi alamıyorsunuz ve işlemi sürekli olarak tekrarlamanız gerekiyor.